≫ 

Odbačene sve optužbe protiv baltimorskih policajaca: NISU KRIVI ZA UBISTVO AFROAMERIKANCA

Tužioci su odbacili optužbe, kriveći policiju za pristrasnu istragu, koja nije uspela da dovede do jedinstvene presude u slučaju Fredija Greja

  • 1

Tužilaštvo u Merilendu odbacilo je danas sve preostale optužbe protiv baltimorskih policajaca koji su čekali suđenje zbog smrti mladog Afroamerikanca Fredija Greja u policijskom pritvoru.

PROCURELE SLIKE MRTVOG UBICE IZ DALASA: Robot ga je potpuno unakazio (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Grej je pretpeo ozbiljne povrede kičmene moždine u aprilu 2015. dok je sa lisicama prevožen u policijskom kombiju, ali nije bio vezan sigurnosnim pojasom.

Tužioci su odbacili optužbe, kriveći policiju za pristrasnu istragu, koja nije uspela da dovede do jedinstvene presude u slučaju Fredija Greja, javio je AP.

Policajac ubio crnca posle svađe na Fejsbuku

Njegova smrt je dodatno rasplamsala pokret “Crnački životi su vredni” i dovela je do nereda u Baltimoru, i velikih protesta u tom gradu, kao i širom SAD, prenosi Glas Amerike.

Šestoro policajaca - troje belaca i troje Afroamerikanaca, bili su optuženi za ubistvo drugog stepena, uz navode da su ilegalno uhapsili i grubo transportovali kombijem Greja, a zatim odbili njegov zahtev da mu se ukaže medicinska pomoć.

AMERIKA NA IVICI HAOSA: Hiljade ljudi na ulicama širom SAD zbog ubistava Afroamerikanaca! (FOTO) (VIDEO)

Na pretresu koji je trebalo da bude početak suđenja policajcu Geretu Mileru, tužilac Majkl Šacou izjavio je da država odustaje od svih optužbi protiv policajaca koji su čekali na suđenje.

Trojica od šest policajaca optuženih u slučaju Grej ranije su oslobođena optužbi, a svi su negirali optuzbe za ubistvo.

Pogledajte presek vesti koje su obeležile dan za nama:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA