Od 1. juna kreću drakonske kazne za ova dela: Među njima je i pričanje masnih viceva na poslu

Izvor: Telegraf.rs, 21.Maj.2017, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od 1. juna kreću drakonske kazne za ova dela: Među njima je i pričanje masnih viceva na poslu

Ubuduće od 1. juna niko više neće smeti u porodici ili na poslu nekoga da proganja ili tajno da prati. Nepristojne ponude, pa čak i pričanje masnih viceva na radnom mestu, a da se neko zbog toga oseća nelagodno, smatraće se seksualnim uznemiravanjem. 

Nasilje u porodici preformulisano je u nasilje u partnerskim odnosima.

Maloletna deca, nemoćne ili stare osobe, ukoliko buud na bilo koji način zlostavljane ili terane na nešto što ne žele da urade, mogu od sada to >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << da prijave policiji koja ima obavezu da izađe na teren i odmah udalji nasilnika iz kuće i izvesti javnog tužioca o slučaju, a ne kako je to ranije bivalo nakon nekoliko dana ili meseci.

Od 1. juna počeće da se primenjuju i neka nova krivična dela kao što su: proganjanje, polno uznemiravanje, navođenje deteta na prisustvovanje polnim radnjama i prinudno zaključivanje brakova, sakaćenje ženskog polnog organa.

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

Kazne za obljubu biće strože: umesto sadašnjih 2 do 10 godina ppočionicoma tog dela prema novom zakonu sleduje od 5 do 12 godina. 

Kada je reč o maloletnicima, još jedna novina u postojećem KZ je i krivično delo "navođenje deteta na prisustvovanje polnim radnjama".

On će se kažnjavati zatvorom od jedne do osam godina,  a ako je prilikom oovg dela primenjena i sila ili pretnje, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do 10 godina.

Z aprinudno zaključenje braka zaprećena je kazna zatvora od tri meseca do tri godine, a kada je u pitanju " sakaćenje ženskog polnog organa"  zakon kaže da svako ko osakati spoljne delove ženskog polnog organa kazniće se zatvorom od jedne od osam godina.

Ukoliko nastupi smrt, učiniocu preti zatvor od dve do 12 godina. 

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I "masni" vic seksualno uznemiravanje

Izvor: B92, 21.Maj.2017

Od 1. juna, niko više neće smeti, u porodici ili na poslu, nekoga da proganja ili tajno prati, pišu "Novosti"...Nepristojne ponude, pa čak i pričanje takozvanih masnih viceva na radnom mestu, a da se neko zbog toga oseća nelagodno, smatraće se za seksualno uznemiravanje...Nasilje u porodici preformulisano...

Nastavak na B92...

Udarne vesti u Srbiji u poslednjih 24 sata

Izvor: Telegraf.rs, 21.Maj.2017

Za nas je burnih 24 sata. Brojne zanimljivosti i vesti iz Srbije, ali i sveta, stizale su iz minuta u minut, tako da je bilo teško odrediti koja je vest bila udarnija od koje. Na našem portalu, istakle su se sledeće...U Srbiji se pojavila igračka za decu i odrasle za ublažavanje stresa, a ona je...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.