Obeležavanje Dana avijacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležavanje Dana avijacije

BEOGRAD - Avijacija Vojske Srbije obeležiće svoj dan u 204. avijacijskoj bazi na aerodromu "Batajnica", kod Beograda, a svečanosti će prisustvovati ministar odbrane Dragan Šutanovac.

U okviru letačkog programa biće prikazane manevarske mogućnosti letelica vazduhoplovstva Vojske Srbije, a kapije aerodroma će biti otvorene za građane od osam časova ujutro.

Obeležavanje Dana avijacije počeće svečanim strojem pripadnika Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, posle čega će uslediti taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dan avijacije na aerodromu "Batajnica"

Izvor: Mondo, 02.Avg.2008

Ministar odbrane Dragan Šutanovac ocenio je u Batajnici, na proslavi Dana avijacije, da je u proteklih godinu dana poboljšano stanje Vojske Srbije i to posebno u vazduhoplovstvu.

Nastavak na Mondo...

Ministar najavio nabavku savremenih vojnih letilica

Izvor: Kurir, 02.Avg.2008

BEOGRAD, 2. avgusta (Tanjug) - Ministar odbrane Dragan Šutanovac izrazio je danas očekivanje da će u narednom periodu, u saradnji sa Vladom Srbije, biti omogućena nabavka savremenih vazduhoplovnih sredstava. Na svečanosti povodom obeležavanja Dana avijacije Vojske Srbije, Šutanovac je istakao...

Nastavak na Kurir...

Katanić: Piloti VS imaju uslove za kvalitetnu obuku

Izvor: Kurir, 02.Avg.2008

BEOGRAD, 2. avgusta 2008. (Beta) - Komandant Vazduhoplovstva i protiv vazdušne odbrane (VPVO) Vojske Srbije (VS) Dragan Katanić izjavio je danas da su stvoreni uslovi da se obuka pilota VS obavlja u kontinuitetu i veomo kvalitetno. "Naši piloti mogu da rade najslozenije programe za koje je potrebna...

Nastavak na Kurir...

POTREBNI NOVI AVIONI

Izvor: Kurir, 02.Avg.2008

BEOGRAD, 02. avgust 2008. (FoNet) - Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je danas da Vojska Srbije mora da kupi nove avione i da se radi studija šta treba nabaviti, ali da za to treba odluka vlade i posebna sredstva, mimo redovnog vojnog budžeta. Šutanovac je novinarima, na proslavi Dana avijacije...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.