Nova Evropska komisija: Prioriteti privreda i zapošljavanje

Izvor: Beta, 01.Nov.2014, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Evropska komisija: Prioriteti privreda i zapošljavanje

BRISEL, 1. novembra 2014.(Beta) - Nova Evropska komisija u subotu je stupila na dužnost na čelu s Žan-Klodom Junkerom koji je izjavio da je "sad čas da se zavrnu rukavi i krene na posao jer izazovi za Evropu ne mogu da čekaju, a to su zapošljavanje, privredni rast i investicije".

Junker je na svom sajtu stavio do znanja i da će glavni zadaci njegove Komisije od 22 komesara i pet potpredsednika, biti i uvodjenje jedinstvenog digitalnog internet tržišta, od koga se očekuje bitan >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << doprinost rastu proizvodnje i otvaranju novih radnih mesta.

Medju strategijskim pravcima delovanja nove EK su i mere za očuvanje prirodne sredine i uspostavljanje Energetske unije evropske dvadesetosmorice, s ciljem da se osetno povećaju obnovljivi izvori energije i naročito bolje unutrašnje strukturno povezivanja članica EU da bi se obezbedile uštede, smanjila velika spoljna zavisnost od snabdevanja energijom i našli novi izvori i dotok energije.

Novi komesar za energiju Migel Arijas Kanjete je stavio do znanja da će se prednost dati tzv. Južnom koridoru i gasovodima koji iz Azerbejdžana preko juga Evrope treba da dopremaju gas u Italiju, dok je za gasovod Južni tok rekao da to nije prednost za EU jer svi projekti Južnog toka treba da se usaglase s evropskim propisima.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.