Niški novinar 8. dan štrajkuje glađu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2016, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški novinar 8. dan štrajkuje glađu

Medijska i novinarska udruženja saopštila su danas da pružaju podršku novinaru Narodnih novina Jovici Vasiću koji već osam dana štrajkuje glađu zbog teških uslova rada i zahtevaju od Inspekcije rada i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije, da hitno ispitaju slučaj niških novina i svih ostalih medija u kojima se ugrožavaju radna prava novinara.

Kako je najavljeno, oni će u sredu na licu mesta pružiti podršku Vasiću, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << štrajkuje nezadovoljan svojim i položajem kolega nakon privatizacije, a vlasnika novina optužuje da deo zarade isplaćuje na ruke, ne prijavljuje sve zaposlene i deo usluga naplaćuje bez evidencija.

Zajedničko saopštenje potpisali su Udruženje novinara Srbije (UNS), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Asocijacija nezavisnih lokalnih medija (LOKAL PRES), Asocijacija onlajn medija (AOM) i Slavko Ćuruvija Fondacija.

"Odlučio se na ovaj očajnički potez zbog teških uslova rada kojima je godinama bio izložen i zbog nereagovanja nadležnih državnih institucija. On traži da se poštuje zakon, novinari, ljudi. Spreman je da za svoj zahtev gladuje do smrti", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Podrška kolega iz cele Srbije novinaru Jovici Vasiću

Izvor: JužneVesti.com, 18.Okt.2016

Već osam dana Jovica Vasić, novinar Narodnih novina, štrajkuje glađu, a sutra će sa njim biti i predstavnici reprezentativnih novinarskih i medijskih udruženja koji su odlučili da dođu u Niš i pruže podršku svom kolegi...Oni zahtevaju od Inspekcije rada i Ministarstva za rad i socijalnu politiku...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.