Nintendove akcije padaju, investitori saznali ko zapravo stoji iza Pokemon GO

Izvor: Blic, 26.Jul.2016, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nintendove akcije padaju, investitori saznali ko zapravo stoji iza Pokemon GO

Nakon nezapamćenog skoka Nintendovih akcija, njihova vrednost sada naglo opada iako popularnost igre ne jenjava.

Vrednost Nintendovih akcija je pala za 17.7 procenata, nakon što su iz ove kompanije objavili da ne očekuju da će veliki uspeh igre Pokémon Go obavezno biti pretočen i u profit za ovu japansku kompaniju.

Od kako je izašao Pokémon Go ranije ovog meseca, Nintendove akcije su značajno skočile. Međutim, ovu igru za mobilne platforme je razvio studio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Niantic, koristeći Pokemon licencu, a puno ljudi je pogrešno sav uspeh igre pripisalo Nintendu.

Sa druge strane, treba imati u vidu i da Nintendo poseduje akcije u kompanijama Niantic kao i naravno u Pokemon Company sa kojom sarađuju još od njenog osnivanja.

Pokemon Go je postao globalni fenomen, a za sve o igri uključujući vesti vodiče i savete za igranje, ispratite posebnu stranicu IGN Adria portala.

Kompanija Nintendo bi inače u martu sledeće godine trebalo da izbaci svoju novu konzolu, za koju se očekuje da će biti hibrid kućne i prenosne konzole.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.