Nikolić se sastao sa predsednikom Turske

Izvor: Press, 04.Feb.2013, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić se sastao sa predsednikom Turske

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić najavio je danas u Ankari da bi trilaterlani sastanak Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine trebalo da bude održan u maju u Ankari. 
 
Nikolić je posle razgovora sa turskim predsednikom Abdulahom Gulom rekao da je Srbija danas prihvatila tu inicijativu prvog čoveka Turske. 
 "Podržavmo inicijativu Turske za održavanje sastanka na vrhu Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske. Predsednik Gul je kao domaćin predložio maj mesec u Ankari i mi smo to prihvatili", rekao je Nikolić.

 Nikolić je u predsedničkoj palati dočekan uz najviše državne i vojne počasti, gardu i plotun od 21 salve, a intonirane su i himne dve zemlje.
Posle tet-a-tet susreta dva predsednika biće održan sastanak delegacija Srbije i Turske, a potom i potpisan sporazum između dve vlade u oblasti omladine i sporta. Očekuje se potom da se dva predsednika obrate medijima.
Nikolić, koji u Turskoj predvodi državnu delegaciju Srbije, obišao je ranije jutros memorijalni centar "Ataturk" posvećen "ocu turske nacije" i položio venac njemu u čast.
U spomen knjigu Nikolić je upisao: "Počastvovan sam što mogu da se poklonim senima čoveka čija vizija je podigla i uspravila ovu divnu zemlju i njen narod. Ovako veliki narod zaslužuje velikog oca Kemala Ataturka. Turska će živeti sve dok u njoj bude živela njegova ideja".
Nikolić će se kasnije sastati sa predsednikom turske skupštine Džemilom čičekom, a vrečeras će predsednik turske prirediti svečanu večeru za delegaciju Srbije u predsedničkoj palati.
Nikolić sutra nastavlja posetu u Istambulu gde će se sastati sa vaseljenskim patrijarhom Vartolomejem i prisustvovati biznis forumu srpskih i turskih provrednika. U Turskoj boravi i delegacija srpskih privrednika, koju predvodi predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Nikolić se susreo sa Gulom

Izvor: Blic, 04.Feb.2013

Ankara - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se jutros u Ankari sa predsednikom Turske Abdulahom Gulom. ..Nikolić je u predsedničkoj palati dočekan uz najviše državne i vojne počasti, gardu i plotun od 21 salve, a intonirane su i himne dve zemlje...Posle tet-a-tet susreta dva predsednika...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.