Izvor: Kurir, 03.Avg.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestala petorica alpinista na Himalajima

ISLAMABAD, 3. avgust 2008. (Beta-Rojters) - Najmanje petorica alpinista nestali su u velikoj lavini prilikom povratka sa K2, drugog po redu vrha Himalaja, u severnom Pakistanu, saopšteno je danas u Islamabadu. Kako je navedeno u saopštenju, među nastalim apinistima su dvojica Koreanaca, dvojica Norvežana i jedan Francuz. Nesreća se dogodila na visini od 8.000 metara kada su se alpinisti vraćali sa vrha K2.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petorica alpinista nestali u lavini na Himalajima

Izvor: Blic, 03.Avg.2008

Dren je sada tamo gore, ostao je na planini. Ostatak ekspedicije okupio se u baznom kampu. Na uobičajenom mestu zvanom „Memorijal" postavili smo spomen-obeležje našem drugu koga je planina, kao najboljeg među nama, zadržala za sebe - navodi u saopštenju za javnost Milivoje Erdeljan, vođa...

Nastavak na Blic...

Poginulo sedmoro alpinista na Himalajima

Izvor: Mondo, 03.Avg.2008

Najmanje sedmoro alpinista poginulo je tokom pohoda na vrh K2, drugog najvišeg vrha Himalaja, na severoistoku Pakistana, rekao je u nedelju jedan od zvaničnika ekspedicije.

Nastavak na Mondo...

Tragičan bilans vrha K2

Izvor: RTS, 03.Avg.2008

Najmanje devet alpinista poginulo je u lavinama pošto su osvojili vrh K-2 na Himalajima, u severnom delu Pakistana, drugi po visini planinski vrh na svetu, a strahuje se da bi se broj poginulih mogao povećati, saopštili su pakistanski organizatori ekspedicije. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.