Neko preti ligašima smrću

Izvor: Mondo, 04.Apr.2013, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neko preti ligašima smrću

Zameniku predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojanu Kostrešu i potpredsedniku stranke Ðorđu Stojšiću upućene su pretnje smrću o kojima je obaveštena policija u Zrenjaninu i Novom Sadu, saopštila je LSV.

Kostrešu je u Zrenjaninu poručeno da će "dobiti metak u čelo", dok je nepoznati muškarac u sredu na Glavnom odboru stranke u Novom Sadu uputio jasne pretnje Stojšiću.

Kostreš koji proteklih meseci insistira na produženju Zakona o >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatijeg kao zakon o lustraciji, zatražio je podršku novinarskih udruženja, uz ocenu da bi se, da je bilo lustracije, znalo i ko su ubice novinara u Srbiji.

Pretnja Stojšiću usledila je dva dana nakon saopštenja u kojem je kritikovao izjave i ponašanje ambasadora Rusije Aleksandra Čepurina.

Pretnje članovima i funkcionerima LSV i do sada su uredno prijavljivane policiji, jednako kao i napadi na prostorije LSV, a rezultat je u najvećem broju slučajeva izostajao.

"Ovo je još jedan dokaz da se devedesete užurbano vraćaju i da ljudi koji se usuđuju da misle i govore drugačije od samozvanih 'patriota' u Srbiji i dalje rizikuju živote", navodi se u saopštenju.

Ističe se da ispadi ekstremističkih organizacija, grafiti i govor mržnje, crni spiskovi i antisemitski plakati po Beogradu samo dokazuju da su oni za koje je nasilje i progon legitimno političko sredstvo danas slobodniji nego ikad.

(FoNet)
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pretnje smrću Kostrešu i Stojšiću

Izvor: B92, 04.Apr.2013

Novi Sad -- Zameniku predsednika i potpredsedniku LSV Bojanu Kostrešu i Đorđu Stojšiću upućene su pretnje smrću o kojima je obaveštena i policija u Zrenjaninu i Novom Sadu...Kostrešu je u Zrenjaninu poručeno da će "dobiti metak u čelo", dok je nepoznati muškarac juče Glavnom odboru stranke...

Nastavak na B92...

Pretnje smrću funkcionerima LSV-a

Izvor: RTS, 04.Apr.2013

Bojanu Kostrešu i Đorđu Stojšiću LSV-a upućene pretnje smrću, saopštava ta stranka. Policija obaveštena o pretnjama. Stefanović traži od Dačića istragu o pretnji. ..Zameniku predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojanu Kostrešu i potpredsedniku stranke Đorđu Stojšiću upućene...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.