Nedeljković: MUP se nije odrekao norveške donacije

Izvor: Blic, 22.Dec.2014, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedeljković: MUP se nije odrekao norveške donacije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije odbacilo je navode nekih medija da se odreklo sredstava donacije norveške vlade u iznosu od milion evra, za sprovođenje Strategije policije u zajednici, izjavila je danas v. d. pomoćnika ministra Mirjana Nedeljković.

Nedeljkovićeva je objasnila da je MUP Srbije uredno aplicirao za finansiranje projekta u 2014. godini, ali da je, zbog nepredviđenih događaja u maju, deo sredstava morao da bude preusmeren.

"U maju ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << desili su se neki nepredviđeni događaji, velike poplave su zadesile nasu zemlju, i jedan deo sredstava morao je da bude preusmeren za pomoć najugroženijim građanima", rekla je Nedeljkovićeva, koja je i načelnik Sektora finasija, ljudskih resursa i zajedničkih poslova MUP-a.

"Napominjemo da se Ministarstvo unutrašnjih poslova ne odriče ovih sredstava, ova sredstva nisu izgubljena, MUP će aplicirati za finansiranje projekta u 2015. godini, jer je jedan od ciljeva MUP-a upravo razvoj rada policije u zajednici", dodala je ona.

Nedeljkovićeva je rekla i da su predstavnici MUP-a razgovarali s predstavnicima norveške ambasade u Beogradu i da su oni su takođe negirali informacije objavljene u medijima, istakavši da su za Srbiju fondovi Kraljevine Norveške na raspolaganju, u skladu s pravilima za doniranje po projektima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.