Najmlađi srpski intelektualac: Ima samo 4 godine u biblioteku ide dva puta dnevno

Izvor: B92, 22.Maj.2015, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmlađi srpski intelektualac: Ima samo 4 godine u biblioteku ide dva puta dnevno

Pogledajte priču o četvorogodišnjem Nikoli Jankoviću koji toliko voli da čita da u biblioteku dolazi dvaput dnevno, a kući ponese bar dve-tri knjige.

On ima četiri godine a već je verni čitalac. Posetili smo biblioteku da upoznamo Nikolu, ali nam je on skrenuo pažnju da najviše voli da čita kada je sam.

“Dešavalo se da dva puta dođemo u biblioteku, a ako pokušamo da ga slažemo da ne radi, on će pozvati i proveriti”, kaže njegova majka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Bibliotekarka Olivera kaže da je Nikola veoma drag i opušten dečak koji svaki dan čita svoje najdraže knjige i koji je sa njima brzo uspostavio drugarski odnos.

Ono što je najzanimljivije jeste da njemu čitanje nije nametnuto zbog čega je verovatno i zavoleo knjigu.

Pogledajte prilog o najmlađem srpskom intelektualcu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

TEK MU JE 4, A VEĆ JE ČLAN: Voli dete da čita, u biblioteku ide dvaput dnevno!

Izvor: Kurir, 22.Maj.2015

Mali Nikola Janković kući ponese bar dve-tri knjige..Mali Nikola Janković toliko voli da čita da u biblioteku ide dvaput dnevno, a kući ponese barem još dve-tri knjige...Ima samo četiri godine a već je verni čitalac. Posetili smo biblioteku da upoznamo Nikolu, ali nam je on skrenuo pažnju da...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.