NA-MARSU-IPAK-BILO-ZIVOTA-Evo-dokaza-za-to

Izvor: medio.rs, 19.Dec.2014, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA-MARSU-IPAK-BILO-ZIVOTA-Evo-dokaza-za-to

Otkriće pokazuje da je na Marsu zaista moglo da se živi, što je revolucionarni iskorak u našem istraživanju - kaže šef naučnog tima NASA-e Ašvin Vasavada

Pre mnogo milijardi godina, na planeti Mars nalazilo je 154 kilometara široko jezero, što dokazuje da je “Crvena planeta” bila pogodna za razvijanje mikrobioloških oblilka života.

Ove informacije otkrio je rover Kjuriositi, robot Američke svemirske agencije (NASA), prenosi Dejli mejl.

Kjuriositi je >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << do ovog fascinantnog otkrića došao posle dvogodišnjeg ispitivanja kratera Gejl na Marsu. Takođe su otkrivene sedimentne stene koje sadrže vodu, na planini kojoj su naučnici dali ime Šarp.

Dokazi upućuju da planina Šarp, visoka čak 5.000 metara, nije postojala pre otprilike 3,5 milijardi godina, kada je na njenom mestu bilo jezero, u kojem su živeli mikroorganizmi.

- Ovo otkriće pokazuje da je na Marsu zaista moglo da se živi, što je revolucionarni iskorak u našem istraživanju – kaže šef naučnog tima NASA-e Ašvin Vasavada.

Nastavak na medio.rs...






Povezane vesti

NA MARSU IPAK BILO ŽIVOTA? Evo dokaza za to! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 19.Dec.2014

- Otkriće pokazuje da je na Marsu zaista moglo da se živi, što je revolucionarni iskorak u našem istraživanju - kaže šef naučnog tima NASA-e Ašvin Vasavada..Pre mnogo milijardi godina, na planeti Mars nalazilo je 154 kilometara široko jezero, što dokazuje da je “Crvena planeta” bila pogodna...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.