Munje nad Beogradom, nevreme u Nišu

Izvor: Prva.rs, 28.Jul.2014, 02:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Munje nad Beogradom, nevreme u Nišu

Pljusak u Beogradu napravio je u nedelju uveče haos na ulicama.
U Darvinovoj ulici potopljeno je jedno vozilo što je napravilo zastoj u saobraćaju, a od Cvetkove pijace do Vukovog spomenika na kolovozu je voda duboka 20 do 30 centimetara, piše "Blic".
Zbog jakog pljuska, slivale su se i bujice na Autokomandi, kao i na delu Bulevara Mihajla Pupina od opštine Novi Beograd ka Starom sajmištu.
Prema rečima rečima dežurnog dispečera u GSP-u, tramvajski saobraćaj je obustavljen u 22.15 sati u užem centru grada - na Slaviji, kod Vukovog spomenika, železničke stanice, Bogoslovskog fakulteta.
Meteorolozi su tokom čitavog dana upozoravali na pljusak koji će tokom noći pogoditi širu okolinu Beograda, a ovakvo vreme najavili su i u narednim danima.
Nevreme praćeno olujnim vetrom, jakom kišom i gradom pogodilo je u nedelju uveče Niš, ali i druge delove Srbije.
Jaka kiša koja satima pada u Nišu poplavila je novi podzemni prolaz i jedan broj ulica koje su i dalje pod vodom.
Lokalni mediji javljaju da je nivo vode u pojedim delovima grada dostigao i desetak centimetara i da s obzirom na to da kiša i dalje pada postoji opasnost da se nivo vode poveća.
Gradonačelnik Nisa Zoran Perišić izjavio je večeras za lokalni portal Južne vesti da je u podzemni prolaz hitno poslata ekipa vatrogasaca.
"Jedan kamion je poslat u halu 'Čair', drugi u podzemni" - rekao je Perišić za Južne vesti.
Stabla drveća pod naletima vetra padala su na kolovoz pa su vatrogasci u više navrata reagovali i uklanjali drveće. Mediji su javili da je večeras u Nišu palo 56 litara po kvadratnom metru.
Kako je objavljeno na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i jakim vetrom očekuju se i sutra.

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Nevreme poremetilo Niš

Izvor: OkRadio.rs, 28.Jul.2014

Posle nedeljnog nevremena, neke Nišlije nemaju struju, neki su i dalje bez interneta, a u pojedinim delovima grada u kućama i zgradama polavaljeni su podrumi i sutureni. Prema rečima šefa gradskog Štaba za vanredne situacije Žarka Rankovića, neki objekti u Jadranskoj i Ulici mladosti su poplavljeni,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.