Možda su nađeni prislušni uređaji u srpskoj ambasadi

Izvor: B92, 21.Avg.2017, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Možda su nađeni prislušni uređaji u srpskoj ambasadi"

Retki su primeri u diplomatskoj praksi u svetu da celokupno osoblje jedne ambasade bude povučeno u matičnu zemlju.

To je izjavio bivši general i stručnjak za bezbednost Momir Stojanović i istakao da je verovatno reč o ozbiljnoj stvari čim su ministarstvo spoljnih poslova i predsednik Srbije naložili povlačenje osoblja iz ambasade u Makedoniji.

Stojanović je za Tanjug rekao da je možda reč o "drastičnom urušavanju privatnosti naše ambasade, odnosno verovatno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saznanju da su u prostorijama naše ambasade u Skoplju nađeni neki prislušni uređaji koji potiču od nekih zemalja koje imaju aspiracije ka našoj zemlji".

"Mislim da javnost neće znati stvarne razloge za sve ovo, da će se stvar rešiti u diplomatskom krugu", rekao je Stojanović i naveo da su neki detalji slučaja "procureli" u javnost, ali da će se do rešenja doći na diplomatskom nivou.

On međutim kaže da je očigledno da su prisutni "disonantni tonovi u odnosima između Makedonije i Srbije dolaskom novog premijera Zorana Zaeva".

"Očigledno da ti tonovi postoje i danas, mislim da se trenutno preispituju odnosi između Srbije i Makedonije", rekao je Stojanović.

Navodi da je njegova procena, ali i drugih analitičara da je Makedonija najneuravnoteženija tačka na Balkanu i da cela destabilizacija na Balkanu može krenuti pre sa prostora Makedonije, nego sa Kosova ili iz BiH.

"Očigledno da je strani faktor toliko prisutan u Makedoniji, sada već vidimo prisutan i u ambasadama, sve u svemu ne prestaju turbulentna vremena kada je u pitanju politička scena u Makedoniji, a ta dešavanja se i te kako reflektuju i na Srbiju", smatra Stojanović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.