Ministarka Kalanović na Konferenciji evropskih gradova

Izvor: Blic, 24.Sep.2012, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka Kalanović na Konferenciji evropskih gradova

Ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu Verica Kalanović govoriće danas na Osmoj Konferenciji evropskih gradova i regija koja se održava u Grafenegu u Austriji.

Organizator Konferencije je Institut evropskih regiona (IRE), uz podršku najviših institucija Evropske unije (EU), saopštilo je Ministarstvo za regionalni razvoj.

Prema saopštenju, očekuje se da će na skupu biti prisutno više od 250 predstavnika lokalnih i regionalnih vlasti, evropskih i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << drugih institucija iz više od 20 država Evrope.

Tema ovogodišnje konferencije je "Prevazilaženje regionalnih dispariteta" u oblastima zdravstvene zaštite, finansijskih strategija na nivou opština i regija, energije kao i transportne infrastrukture.

Ministarka Kalanović će tokom boravka u Austriji imati i niz bilateralnih sastanaka sa visokim zvaničnicima različitih regiona u EU, kao i predstavnicima evropskih, regionalnih i lokalnih vlasti.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kalanović: Putna mreža Srbije u skladu sa regionom

Izvor: Blic, 24.Sep.2012

Ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu Srbije Verica Kalanović je danas izjavila da je na Konferenciji evropskih gradova i regija potvrđeno da je plan izgradnje puteva u Srbiji u skladu sa prioritetima regiona. ..Na tom skupu u Grafenegu, Austrija, Verica Kalanović je govorila o planovima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.