Ministar na sastanku sa rukovodiocima porodilišta

Izvor: Mondo, 13.Mar.2015, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar na sastanku sa rukovodiocima porodilišta

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar održaće danas u Palati Srbija sastanak sa predstavnicima civilnog sektora i domaćih i međunarodnih zdravstvenih institucija na temu "Stanje u porodilištima i odnos prema porodiljama".

Foto: Beta/DS/Nenad Stojanović

Povod za održavanje sastanka je nedavno objavljivanje rezultata istraživanja organizacije "Centar za mame" pod nazivom "Sloboda rađanja", koje se bavilo tretmanom žena i njihovih prava na porođaju, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << važnosti dobre komunikacije između osoblja i porodilja tokom porođaja, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Pored predstavnika civilnog sektora, sastanku će prisustvovati i direktor UNICEF-a za Srbiju Mišel Sen Lo, direktorka Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Radoljupka Radosavljević, direktor Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" Dragan Ilić, predstavnici Ministartsva zdravlja i direktori i rukovodioci porodilišta u Srbiji.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lončar: Obavezan bedž sa imenom za zaposlene u porodilištima

Izvor: Politika, 13.Mar.2015

BEOGRAD – Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da do petka, 20. marta svi zaposleni u porodilištima i ginekološkim klinikama moraju da nabave bedževe sa imenom i prezimenom, a kako bi se odnos prema porodiljama u Srbiji poboljšao...„Do petka imaju rok da svi dobiju bedževe sa...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.