Mesečna naknada članovima RIK-a 75.000 evra

Izvor: B92, 03.Mar.2017, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesečna naknada članovima RIK-a 75.000 evra

Beograd -- Članovi RIK za rad na sprovođenju izbora za predsednika Srbije mesečno će dobijati naknadu od 75.000 dinara.

Naknade će za predsednika i sekretara RIK biti veća za 30 odsto.

To je predviđeno odlukom o nakanadama i drugim troškovima vezanim za rad RIK na sprovođenju predsedničkih izbora, koja važi od danas do okončanja svih izbornih radnji.

Zaposlenima u skupštinskoj službi visinu naknade utvrdiće sekretar RIK-a.

Mesečni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << računi za korišćenje mobilnog telefona predsednika RIK-a, njegovog zamenika, sekretara RIK-a i njegovog zamenika biće izmireni iz sredstava RIK-a u iznosu od 4.500 dinara, a za članove i zamenike članova u iznosu od 4.000 dinara mesečno.

RIK je odredila nakandu od 5.000 dinara za zakup prostorije za biračko mesto.

U istom iznosu određena je nakanada za nabavku kancelarijskog materijala i goriva za prevoz izbornog materijala, po biračkom mestu.

Za biračka mesta u inostranstvu, za te namene opredeljeno je 30 evra po biračkom mestu.

Koordinatoru radnog tela za rad na poslovima za sprovođenje izbora za predsednika Srbije utvrđena je jednokratna nakanada u iznosu od 25.000 dinara, a članu radnog tela 15.000 dinara.

Predsednicima biračkih odbora i njihovim zamenicima dobiće po 2.500 dinara, a članovi biračkih odbora i njihovi zamenici 1.500 dinara.

Predsednicima biračkih odbora u inostranstvu i njihovim zamenicima pripada nakanada u iznosu od 20 evra, a članovima i njihovim zamenicima po 15 evra.

Novina je da će na sajtu RIK-a biti objavljena i polna struktura članova biračkih odbora koji će biti vidno obeleženi.

Novina je i da će džakovi sa glasačkim listićima, umesto kanapom, biće zatvoreni posebnim sigurnosnim zatvornicima sa kodom.

Republička izborna komisija pokrenula je postupak javne nabavke za UV lampe za sprovođenje izbora za predsednika Srbije, u iznosu od pet miliona dinara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mesečna naknada članovima RIK-a 75.000 dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2017

Članovi Republičke izborne komisije za rad na sprovođenju izbora za predsednika Srbije mesečno će dobijati naknadu od 75.000 dinara, a ona će za predsednika i sekretara RIK biti veća za 30 odsto...To je predviđeno odlukom o nakanadama i drugim troškovima vezanim za rad RIK na sprovođenju predsedničkih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.