Četvrtak, 02.03.2017.

23:35

Mesečna naknada članovima RIK-a 75.000 dinara

Članovi RIK za rad na sprovođenju izbora za predsednika Srbije mesečno će dobijati naknadu od 75.000 dinara.

Izvor: Tanjug

Mesečna naknada članovima RIK-a 75.000 dinara
Foto: Thinkstock

Naknade će za predsednika i sekretara RIK biti veća za 30 odsto.

To je predviđeno odlukom o nakanadama i drugim troškovima vezanim za rad RIK na sprovođenju predsedničkih izbora, koja važi od danas do okončanja svih izbornih radnji.

Zaposlenima u skupštinskoj službi visinu naknade utvrdiće sekretar RIK-a.

Mesečni računi za korišćenje mobilnog telefona predsednika RIK-a, njegovog zamenika, sekretara RIK-a i njegovog zamenika biće izmireni iz sredstava RIK-a u iznosu od 4.500 dinara, a za članove i zamenike članova u iznosu od 4.000 dinara mesečno.

RIK je odredila nakandu od 5.000 dinara za zakup prostorije za biračko mesto.

U istom iznosu određena je nakanada za nabavku kancelarijskog materijala i goriva za prevoz izbornog materijala, po biračkom mestu.

Za biračka mesta u inostranstvu, za te namene opredeljeno je 30 evra po biračkom mestu.

Koordinatoru radnog tela za rad na poslovima za sprovođenje izbora za predsednika Srbije utvrđena je jednokratna nakanada u iznosu od 25.000 dinara, a članu radnog tela 15.000 dinara.

Predsednicima biračkih odbora i njihovim zamenicima dobiće po 2.500 dinara, a članovi biračkih odbora i njihovi zamenici 1.500 dinara.

Predsednicima biračkih odbora u inostranstvu i njihovim zamenicima pripada nakanada u iznosu od 20 evra, a članovima i njihovim zamenicima po 15 evra.

Novina je da će na sajtu RIK-a biti objavljena i polna struktura članova biračkih odbora koji će biti vidno obeleženi.

Novina je i da će džakovi sa glasačkim listićima, umesto kanapom, biće zatvoreni posebnim sigurnosnim zatvornicima sa kodom.

Republička izborna komisija pokrenula je postupak javne nabavke za UV lampe za sprovođenje izbora za predsednika Srbije, u iznosu od pet miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

22 h

Podeli: