Meksikanka najstarija na svetu ikada!

Izvor: Mondo, 31.Avg.2014, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksikanka najstarija na svetu ikada!

Meksikanka Leandra Becera Lubreras je napunila 127 godina i najstarija je osoba koja je ikada živela. Tajna dugovečnosti u spavanju, čokoladi...

Foto: Screenshot, Youtube

Rođena je 31. avgusta 1887, što znači da je imala 27 godina kad je počeo Prvi svetski rat, već je bila penzioner kada je kraljica Elizabeta stupila na presto, a čak 82 godine kada je čovek prvi put kročio na mesec.

Tajna dugovečnosti slavljenice je u dobrom jelu- posebno voli čokoladu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << višednevnom spavanju, i ono što je takođe važno je da se nikada nije udavala i veoma se slagala sa svojom porodicom, piše "Dejli mejl.

Jedna od njenih unuka Selija Hernandez kaže da baka voli da spava, da ponekad spava i po tri dana ali da kada je budna jede, priča i peva uspavanke.



 Gospođa Lubreras je bila i revolucionarka- u meksičkoj revoluciji od 1910-1917.godine ona je predvodila grupu žena pod nazivom “Adelitas.” One su išle u bornu sa svojim muževima.

"Ona je uvek bila žena koja se borila. Do pre dve godine je šila i tkala", izjavila je njena unuka Mirijam Alvear (43) za El Horizontea.

Tragedija njenog dugog života je u tome što je već pokopala petero dece i nekoliko unuka. Ima 73 praunuka i 55 prapraunuka.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

VIDEO: Meksikanka najstarija osoba na svetu ikada

Izvor: Radio 021, 31.Avg.2014

Meksikanka Leandra Becera Lubreras napunila je 127 godina i najstarija je osoba koja je ikada živela...Rođena je 31. avgusta 1887, što znači da je imala 27 godina kad je počeo Prvi svetski rat, već je bila penzionerka kada je kraljica Elizabeta stupila na presto, a čak 82 godine kada je čovek...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.