Mađarska policija uhvatila oko hiljadu novih migranata

Izvor: Press, 08.Feb.2015, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska policija uhvatila oko hiljadu novih migranata

Mađarska policija uhvatila je tokom jučerašnjeg dana 1.022 migranta koji su ilegalno prešli srpsko-mađarsku granicu, među kojima je najveći broj kosovskih Albanaca, njih 991.
Kako je saopštila Mađarska policija, na teritoriji Županije Čongrad, osim 991 Albanca sa Kosova i Metohije, uhapšeno je i 18 avganistanaca, 7 iračana, 3 kubanca, dva sirijca i jedan državljanin Somalije.

Najveća >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << grupa od 157 kosovskih Albanca i 8 avganistanaca, kako se navodi, uhvaćena je oko 12 časova i 20 minuta u okolini pograničnog sela Ašothalom, gde su ilegalno prešli takozvanu “zelenu granicu”.

Oni su podneli zahtev za azil i predati u nadležnost imigracione službe Mađarske. Dan ranije, Mađarska policija je u ilegalnom prelasku granice uhvatila 1.269 migranata, među kojima je najviše bilo kosovskih Albanaca – 1.233.

I Granična policija Srbije prema Mađarskoj pojačala je aktivnosti na sprečavanju ilegalnih prelazaka granice, gde se beleže rekordni rezultati, a u pomoć su im pristigle i kolege iz drugih regionalnih centara. Samopočetkom februara u toj nameri sprečeno je oko 500 građana sa Kosova i Metohije. 

Podneto je oko 460 prekršajnih prijava, oduzeto 20 putničkih i motornih vozila kojima je jedan deo tih lica krijumčaren od strane krijumčara protiv kojih je podneto 12 krivičnih prijava. Više stotina ljudi s Kosova svakoga dana dolazi autobusima u Suboticu iz koje, kako se pretpostavlja, pokušavaju da se prebace preko granice s Mađarskom koja je udaljena desetak kilometara.

Time se “pridružuju” brojnim migrantima iz zemalja poput Avganistana i Sirije, koji već nekoliko godina imaju “baze” po napuštenim objektima u Subotici iz koje pokušavaju da se ilegalno prebace u Mađarsku. Mađarski funkcioneri razmatraju razne mere protiv ove pojave, među kojima je i podizanje zaštitne ograde kod Ašothaloma, koji se graniči sa Bačkim Vinogradima u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mađarska policija uhvatila oko hiljadu novih migranata

Izvor: Studio B, 08.Feb.2015

Mađarska policija uhvatila je tokom jučerašnjeg dana 1.022 migranta koji su ilegalno prešli srpsko-mađarsku granicu, među kojima je najveći broj kosovskih Albanaca, njih 991...Osim 991 Albanca sa Kosova i Metohije, uhapšeno je i 18 Avganistanaca, 7 Iračana, 3 Kubanca, dva Sirijca i jedan državljanin...

Nastavak na Studio B...

Kosovski egzodus: Mađari uhapsili još 1.000 ljudi

Izvor: Mondo, 08.Feb.2015

Mađarska policija uhvatila je tokom jučerašnjeg dana 1.022 migranta koji su ilegalno prešli srpsko-mađarsku granicu, među kojima je najveći broj kosovskih Albanaca, njih 991...Foto: screenshot,YouTube..Kako je saopštila Mađarska policija, na teritoriji Županije Čongrad, osim 991 Albanca sa...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.