LETO JOŠ NIJE GOTOVO Mapa otkriva NAJSKUPLJI I NAJJEFITINIJI smeštaj širom Evrope. Tu je i SRBIJA

Izvor: Blic, 08.Avg.2017, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LETO JOŠ NIJE GOTOVO Mapa otkriva NAJSKUPLJI I NAJJEFITINIJI smeštaj širom Evrope. Tu je i SRBIJA

Island je najskuplja evropska destinacija koju možete naći preko “Airbnb” –123 evra za noćenje, dok je Makedonija najjeftinija - 28. Srbija spada u zonu jeftinijih, sa cenom od 33-43 evra, objavio je “Dejli mejl”.

Island, Švedska, Andora, Norveška, Velika Britanija, Danska, Kipar, Finska i Švajcarska najskuplje su zemlje za noćenje, sa cenama koje se kreću od 77 (Švajcarska) do 123 evra (Island). Kosovo, Moldavija, Albanija i Makedonija su najjeftinije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << destinacije, gde smeštaj po danu plaćate od 28-30 evra.

U Crnoj Gori prosečna cena je 52 evra, Sloveniji 60, Hrvatskoj 47, Bosni i Hercegovini 36, a Srbiji 33 evra. “Dejli mejl” navodi kako su Poljska, sa prosečnom cenom od 34, Nemačka i Portugal sa 49, i Hrvatska sa 47 evra, iznenađujuće jeftine, s obzirom na trenutnu popularnost. Makedonija je sa 28 evra na dnu liste, iznad nje su Albanija – 29 i Moldavija – 30.

Za Švedsku, koja je na vrhu liste, treba izdvojiti u proseku oko 90 evra, 87 za Andoru, za Norvešku 85, a Veliku Britaniju 82 evra. Što idete južnije, “Airbnb” smeštaj je jeftiniji, piše “Dejli mejl”.

Postoje i popusti na parove i grupe od šest i više ljudi. Najbolje će tako proći parovi u Grčkoj, Švajcarskoj i Nemačkoj, dok je u Andoru, Lihtenštajn i Gruziju idealno ići u grupama, pokazuju podaci na sajtu "Vouchercloud".

“Dejli mejl” navodi da su prestonice Amsterdam, Rim, Moskva i Lisabon mnogo skuplje u odnosu na ostale gradove u svojim zemljama, dok Ankara, Podgorica, Nikozija i, iznenađujuće, Helsinki, spadaju u najjeftinije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BiH nalazi se među jeftinijim evropskim destinacijama, evo gde su susedne zemlje

Izvor: Blic, 08.Avg.2017

BiH spada među najjeftinije evropske destinacije, koje se mogu pronaći putem Airbnb, a prosečna cena noćenja za jednu osobu iznosi 38 evra...Prema pisanju “Dejli mejla”, Makedonija je najjeftinija s 30 evra, Albanija 31 evro, Moldavija 32 evra, Kosovo 32 evra, Srbija 35 evra, Poljska 36 evra,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.