Krivični postupak protiv Šešelja zbog zastave!

Izvor: Mondo, 01.Apr.2015, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivični postupak protiv Šešelja zbog zastave!

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je danas krivični postupak protiv lidera SRS Vojislava Šešelja zbog paljenja zastave države Hrvatske.

Foto: AP/ Darko Vojinović

Kako portparolka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Tatjana Sekulić navodi u pisanoj izjavi, tužilaštvo je "povodom događaja koji se odigrao 1. aprila 2015. godine oko 13 časova ispred Palate pravde kojom prilikom je zapaljena hrvatska zastava", pokrenulo krivični postupak protiv Vojislava >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Šešelja i drugih.

Lider SRS Vojislav Šešelj izjavio je danas da je dobio odluku Žalbenog veća Tribunala u Hagu, te je kao "jasnu poruku" Hrvatskoj zapalio zastavu te zemlje.

U Višem sudu u Beogradu danas je suđenje zameniku predsednika SRS Nemanji Šaroviću zbog paljenja zastave SAD na protestu u novembru 2012. godine povodom oslobađajuće presude Haškog tribunala bivšem komandantu OVK Ramušu Haradinaju.

Šešelj je u tom predmetu pozvan kao svedok, a pre ulaska u sud izjavio je da je on lično dao nalog da se na skupu pre tri godine zapale zastave NATO, SAD, EU, te da su pripadnici stranke to morali da ispoštuju, u pritovnom bi snosili disciplinske sankcije.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.