Šešelj zapalio zastavu Hrvatske ispred Palate pravde

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Apr.2015, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj zapalio zastavu Hrvatske ispred Palate pravde

Lider SRS Vojislav Šešelj izjavio je danas da je dobio odluku Žalbenog veća Tribunala u Hagu, te je kao "jasnu poruku" Hrvatskoj zapalio zastavu te zemlje.

Šešelj je novinarima na platou ispred Palate, gde će svedočiti u procesu koji se vodi protiv njegovog zamenika Nenanje Šarovića zbog paljenja zastave SAD 2012, rekao je da je odluku Žalbenog veća primio danas pre podne i ponovio da se neć dobrovoljno vratiti u pritvorsku jedinicu Tribunal.

"Ponašaću >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se kao i do sada, kada sam došao rekao sam da se neću dobrovoljno vratiti i ostajem pri toj odluci - SNS režim se obradovao ali je na mukama da tu odluku sprovede, a ja hoću da oni budu na što većim mukama" rekao je Šešelj.

Foto: Tanjug / Srđan Ilić

Komentarišući izjavu premijera Aleksandra Vučića da ga neće nasilno hapsiti, Šešelj je rekao da nema hapšenja koje nije nasilno i dodao da će ukoliko do toga dođe pružati pasivni otpor.

On je pojasnio da to znači da neće sarađivati, da će sesti i da će onda morati da ga nose do aerodroma Nikola Tesla.

Lider SRS je dodao i da sada čeka odluku Pretresnog veća, a dolazak na suđenje Šaroviću iskoristio je, kako je rekao, da odgovori državi Hrvatskoj, čiji ga funkcioneri mesecima napadaju.

"Ali izgleda da oni nisu vredni odgovora jer kao da su udareni topuzom u glavu, Milanović, Pusić...Došao sam da uputim jasnu poruku hrvatskoj ustaškoj državi i da spalim njenu zastavu", rekao je Šešelj praćen uzvicima okupljenih radikala: "Vučiću ustašo".

U sud je danas došao, naveo je, kako bi u procesu koji se vodi protiv Nemanje Šarovića posvedočio da je on dao nalog "da se zapale zastave NATO, EU, SAD i nepostojeće države Kosovo", te da su članovi stranke taj nalog morali da izvrše inače bi svi disciplinski odgovarali.

Radikali koji se nalaze ispred Suda nose stranačke zastave i skandiraju lideru SRS "Šešelju - vojvodo" , "Ne damo te vojvodo" ...

Foto: Tanjug / Srđan Ilić

U Višem sudu u Beogradu zakazano je suđenje zameniku predsednika Srpske radikalne stranke Nemanji Šaroviću zbog paljenja zastava SAD, Kosova, NATO i EU na protestu održanom u novembru 2012. godine povodom oslobađajuće presude Haškog tribunala bivšem komandantu OVK Ramušu Haradinaju.

Premijer Hrvatske Zoran Milanović izjavio je u utorak da mu nije jasno zašto je Šešelj i pušten iz pritvora.

Vojislav Šešelj je izjavio za Politiku da neće dobrovoljno otići u Haški tribunal, kao ni da bilo kakav lekarski nalaz neće dostaviti Tribunalu ni vlastima u Srbiji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Šešelj neće dobrovoljno u Hag

Izvor: Akter, 01.Apr.2015

On je ispred zgrade Palate pravde, kao "odgovor" hrvatskim funkcionerima, zapalio zastavu Hrvatske, koju je nazvao "ustaškom"..Predesednik Srpske radikalne stranke (SRS) i haški optuženik Vojislav Šešelj ponovio je danas da se u svakom slučaju dobrovoljno neće vratiti u Hag...On je ispred zgrade...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.