Kolovozi suvi, vidljivost dobra

Izvor: RTS, 11.Avg.2010, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolovozi suvi, vidljivost dobra

Saobraćaj umerenog inteziteta, obavlja se bez posebnih prekida. U većem delu Srbije kolovozi suvi i dobra vidljivost, saopštio AMSS.

U većem delu Srbije saobraćaj se odvija po suvim kolovozima i uz dobru vidljivost. Saobraćaj je umerenog inteziteta i obavlja se bez posebnih prekida, osim na deonicama gde je usporen zbog aktuelnih radova, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Magla smanjuje vidljivost na području Sjenice i u Požeškoj kotlini, dok sumaglice ima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na širem području Kikinde i u Vranjskoj kotlini.

Na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu iz zemlje zadržavanja su do 30 minuta, kao i na ostalim prelazima. Na naplatnim rampama zadržavanja su od 5 do 10 minuta.

Učestala je pojava odrona na deonicama trasiranim kroz klisure i useke. Odroni su česti na Đerdapskoj magistrali, na deonicama kod Dobre i u blizini Donjeg Milanovca, zatim na Ibarskoj magistrali, kroz Ovčarsko-Kablarsku, Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru, na magistralnim putevima M-24, deonica Kučevo-Majdanpek, M-2, deonica Kosovska Mitrovica-Ribariće-granica sa Crnom Gorom i M-22.3, deonica Raška-Kosovska Mitrovica.

Vozačima se savetuje veoma oprezna vožnja i na magistralnom putu M-1 (autoput E-75), na deonici od Pečenjevca do Preševa. Odrona ima i na magistralnom putu koji od Surdulice vodi ka Vlasini.

Zbog izvođenja radova na sanaciji preko reke Lugomir izmenjen je režim saobraćaja na autoputu E-75 Beograd - Niš, na deonici između Jagodine i Ćuprije. U zoni radova, za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka autoputa E-75 u smeru ka Nišu, dok će se saobraćaj odvijati dvosmerno levom kolovoznom trakom autoputa E-75 u smeru ka Beogradu.

Danas nema planiranih obustava na mostu preko Dunava kod Beške na auto-putu Beograd-Novi Sad.

Radovi na putevima

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju autoputa Beograd-Niš i sanacije naplatnih rampi, do 26. oktobra za saobraćaj će biti zatvorene rampe za isključenje vozila sa autoputa iz smera Beograd - Smederevo, kao i uključenje na naplatnoj stanici Smederevo. Alternativni pravac je petlja Požarevac.

U okviru četvrte faze radova na rehabilitaciji autoputa E-75 kroz Beograd zatvorena je kompletna strana autoputa E-70/75 iz smera Beograda ka Šidu, na delu od ulice Španskih boraca do Tošinog bunara.

Suprotnom stranom auto-puta saobraćaj se obavlja dvosmerno. U toku su radovi se na rehabilitaciji mosta "Gazela" na autoputu E-75. U ovoj fazi izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena pojedina uključenja i isključenja na most i s mosta "Gazela" (autoput E-75), te se svim vozačima preporučuje korišćenje alternativnih pravaca.

Popravki ima i na magistralnom putu M-5, deonica Paraćin-Zaječar, na putu M-21 Nova Varoš - Uvački most, kod Kokinog Broda, zatim na putu M-7 Novi Sad - Zrenjanin, kod Kaća, i na putu M-22, deonica Novi Sad - Srbobran.

Radova ima i na raskrsnici magistralnih puteva M-5 i M-21 u Požegi, a saobraćaj je zbog klizišta usporen na putu M-5, deonica Požega-Užice, u Uzićima.

Na magistralnom putu M-5 popravki ima na deonicama Kruševac-Ćićevac i Ćićevac-Pojate, dok su završeni radovi na sanaciji mosta preko reke Ribnice i saobraćaj je normalizovan za sve kategorije vozila.

Popravlja se i magistralni put M-25.1 Požarevac - Veliko Gradište, na deonici Beranje-Požarevac. Radi se i na putu Niš - granica sa Bugarskom, pa se saobraćaj kroz Sićevačku klisuru od 7.00 do 19.00 obavlja naizmenično.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Na graničnim prelazima se čeka do 30 minuta

Izvor: Blic, 11.Avg.2010

Na graničnim prelazima putnička vozila se danas zadržavaju do 30 minuta, a na naplatnim rampama na autoputevima do 10 minuta, saopštio je Auto - moto savez Srbije (AMSS)...Saobraćaj je trenuntno umerenog inteziteta i obavlja se po suvim kolovozima i bez posebnih prekida. U Srbiji, prema podacima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.