Kolona od 200 automobila kod Feketića

Izvor: Blic, 01.Feb.2014, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolona od 200 automobila kod Feketića

Deo auto-puta od Novog Sada do Subotice i dalje je zatvoren, oko 200 putnika koji su bili zavejani na ovoj deonici evakuisano je i smešteno na toplo, ali se oko 200 vozila nalazi u koloni kod Feketića, kazao načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Goran Nikolić.

Oko 200 vozila nalazi se u zastoju u koloni dugoj 1,5 kilometara na auto-putu kod Feketića, kazao je Nikolić Tanjugu dodajući da je deo vozila iz te kolone oko 6.00 sati jutros >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << otišao ka Novom Sadu praćen mehanizacijom, ali da se potom ponovo preprečilo vozilo koje je dovelo do stvaranja nove kolone.

Blokada je nastala u obe trake, i iako iz pravca Subotice mašine rade na pročišćavanju puta, očekuje se njihov dolazak kako bi čistile put i iz pravca Novog Sada, dodao je Nikolić.

On je kazao da je auto-put Novi Sad - Subotica zatvoren u oba pravca, ali da problem prave nesavesni vozači.

Nikolić je Tanjugu prethodno kazao da je pored 200 putnika evakuisano i 52 vozila i tri autobusa evakuisana tako što je saobraćaj preusmeren na suprotnu traku autoputa.

Kako je objasnio, u spašavanju je učestvovalo 100 spasilaca i oko 30 žandarma.

Nikolić je kazao da problem trenutno pravi ledena kiša koja pada na području Subotice.

On je dodao i da bi u narednih sat vremena trebalo da bude evakuisan i međunarodni voz koji je stao kod Vrbasa, navodeći da su spasioci i žandarmi prepešačili oko šest kilometara da bi došli do ove kompozicije.

Kada je reč o putnom pravcu Stajićevo-Perlez, Nikolić je kazao da on nije ni puštan u saobraćaj i pitanje je kada će biti očišcen.

Kako je saopšteno iz opštine Mali Idjoš u noći izmedju petka i subote više od 300 ljudi izvučeno je iz zavejanih kolona koje su se formirale na autoputu E75 i magistralnom putu M22 između Bačke Topole i Malog Idjoša.

Kolone putničkih i teretnih vozila počele su se formirati u petak oko 20.00 sati, kada se na 63. kilometru autoputa Horgoš-Novi Sad prevrnuo šleper.

Na lice mesta odmah su izašli čelnici opštine koji su do ranih jutarnjih časova narednog dana pomoću opštinske mehanizacije iz smetova izvlačili i zbrinjavali ljude u Dom kulture u Feketiću, gde su putnici mogli da se zagreju, okrepe i odmore..

Zavejane građane na autoputu u ranim jutranjim satima posetili su ministar saobraćaja Aleksandar Antić, državni sekretar Ministarastva unutrašnjih poslova Vanja Vukić, državni sekretar Ministarstva odbrane Zoran Đorđević i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić, koji su potom obišli i Dom kulture u Feketiću i razgovarali sa ljudima, navedeno je u saopštenju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kolona od 200 automobila kod Feketića, zavejana dva međunarodna voza kod Vrbasa

Izvor: Blic, 01.Feb.2014

Deo auto-puta od Novog Sada do Subotice i dalje je zatvoren, oko 200 putnika koji su bili zavejani na ovoj deonici evakuisano je i smešteno na toplo, ali se oko 200 vozila nalazi u koloni kod Feketića, kazao načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Goran Nikolić...Oko...

Nastavak na Blic...

(FOTO) Helikopteri prebacili 200 putnika u školu u Bačkoj Topoli

Izvor: Press, 01.Feb.2014

Prema rečima Ištvana Manića, direktora JP Direkcija za građevinsko zemljište, trenutno je u ovoj hali smešteno više od 200 putnika, kako sa auto-puta, tako i onih koji su se sa svojim kolima zatekli u Bačkoj Topoli, a ne mogu dalje, jer je iz ovog grada sada jedino moguće krenuti ka Subotici,...

Nastavak na Press...

I dalje teško na putevima Vojvodine

Izvor: B92, 01.Feb.2014

Feketić -- Konvoj automobila zavejanih kod Feketića krenuo za Novi Sad oko 19.30. Deonica ka Subotici i dalje nije prohodna. MUP ponovo apeluje da građani ne kreću na put...Kako nam je javio jedan od putnika zavejanih u koloni na ovoj deonici, Vlatko Jovićević, mašine koje je poslao stric proslavljenog...

Nastavak na B92...

Svi putnici evakuisani kod Feketića!

Izvor: Press, 02.Feb.2014, 09:33

Načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Goran Nikolić rekao je da je oko 40 vozila ostalo na autoputu Novi Sad-Subotica kod Feketića i da se radi na tome da danas budu deblokirana sva vozila... Bugarski šleper se prevrnuo sinoć u kasnim satima na putu...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.