Kinesko vazduhoplovstvo testiralo novu bespilotnu letelicu

Izvor: Blic, 09.Mar.2014, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinesko vazduhoplovstvo testiralo novu bespilotnu letelicu

Kina je danas izvršila probu bespilotne letelice, domaće proizvodnje, za razbijanje smoga, javili su kineski mediji, što predstavlja važan korak za kinesku avio industriju.

Nova bespilotna "ekološka" letelica razbija maglu i smog izbacivanjem hemijskog katalizatora. U poređenju sa drugim metodama širenja katalizatora, upotreba bespilotnih letelica smanjuje rizike i troškove.

Ova letelica može da nosi tri puta više tereta od običnih aviona i može da se koristi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i za poljoprivrednu setvu, spasilačke i druge operacije, prenosi Rojters.

Na početku zasedanja parlamenta prošle nedelje, kineski premijer Li Kećijang je rekao da će Kina "proglasiti rat protiv zagađenja".

Skoro svi kineski gradovi u kojima je prošle godine praćeno zagađenje nisu ispunili dozvoljene kineske standarde.

Ekologija je postala jedan od prioritetnih ciljeva Pekinga zbog sve veće uznemirenosti javnosti zbog smoga, smanjenja i zagađenja vode, kao i rasprostranjenog industrijskog zagađenja obradivog zemljišta.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kina testirala novu bespilotnu letelicu

Izvor: Akter, 09.Mar.2014

Kina je danas izvršila probu bespilotne letelice, domaće proizvodnje, za razbijanje smoga, javili su kineski mediji, što predstavlja važan korak za kinesku avio industriju

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.