Kineskim funkcionerima zabranjeno čačkanje zuba

Izvor: Vesti-online.com, 13.Apr.2014, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineskim funkcionerima zabranjeno čačkanje zuba

Nema više čačkanja zuba u javnosti i bacanja smeća kroz prozor automobila, dve su od 10 naredbi koje je izdala Komunistička partija Kine u pokrajini Sečuan.

Funkcioneri, pokažite kulturu i poštenje, on vas posmatra

 

Kineski komunisti su sve zabrinutiji zbog negativne slike koju njihovi predstavnici ostavljaju u javnosti. Partija se plaši da bi nastavak bahatog ponašanja funkcionera mogao ozbiljno da smanji uticaj Partije u javnosti i vremenom dovede >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u pitanje njenu ulogu u zemlji.

 

Si Đinping je 2012. godine, kada je došao na čelo kineskih komunista, najavio beskompromisnu borbu protiv korupcije na svim nivoima i obećao da će se na udaru naći i "tigrovi" i "mušice".

 

Partijski članovi u oblasti Pengšan rešili su da razrade ono o čemu je predsednik u teoriji govorio i izdali su pravilnik koji je izazvao podsmeh i vlade i njenih kritičara. Međutim, stvar je vrlo ozbiljna, a verujemo da bi stanovnici Srbije voleli da se našim funkcionerima uvedu ovakva pravila.

 

Popis zabrana u Pengšanu zabranjuje "uvlačenje" šefovima, korišćenje slenga u stiti službenim govorima, pušenje u javnosti i nadmeno ponašanje. Komunistički funkcioneri od sada moraju sami da pišu svoje govore, a narodu ne smeju da daju prazna obećanja. A ne kao Mlađan Dinkić onomad, gladom narodu obećao 1.000 evra od akcija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Komunistička partija Kine naređuje: Nema čačkanja zuba i bacanja smeća kroz prozor

Izvor: Blic, 13.Apr.2014

Zabranu čačkanja zuba u javnosti i bacanja smeća kroz prozor automobila samo su dve od 10 naredbi koje je svojim članovima službeno ispostavila lokalna organizacija kineske Komunističke partije u pokrajini Sečuan...Kineski komunisti su sve zabrinutiji zbog negativne slike koju njihovi predstavnici...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.