Kina oslonac srpske politike u svetu

Izvor: RTS, 19.Dec.2014, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina oslonac srpske politike u svetu

Srbija je dobitnik samita jer se predstavila kao dobro mesto za ulaganje, rekao je Milivoje Mihajlović za RTS. Direktor Kancelarije Vlade za odnose sa medijima ističe da je Kina oslonac srpske politike u svetu.

Milivoje Mihajlović je rekao da je poslednjih godina saradnja intenzivirana i da krunu predstavlja Treći sastanak lidera Kine i zemalja centralne i istočne Evrope pod nazivom "Beogradski susret", koji je održan u Beogradu i poseta kineskog premijera Li Kećanga Srbiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Srbija očekuje strane investicije, a one u ovom trenutku mogu brzo i na kvalitetan način da stignu iz Kine, istakao je Mihajlović u Jutarnjem programu RTS-a.

Mihajlović je ukazao da Srbija nije završila tranziciju i da ima mnogo preduzeća koja su "još uvek negde između društvene, državne svojine koja su se izgubila u nekoj magli privatizacije".

Za njihovo oživljavanje, otvaranje novih radnih mesta i za reindustrijalizaciju Srbije su potrebne investicije, koje u ovom trenutku mogu da stignu i iz Kine, rekao je Mihajlović.

Mihajlović je ocenio da je samit bio prilika za susret privrednika, jer je na samitu bilo prisutno više od 500 kompanija, da je to bila berza ulaganja i ponude preduzeća i da je naša strana to dobro iskoristila,

Istakao je da je prisustvovalo više od 1.000 registrovanih predstavnika medija i dodao da otvaranje Pupinovog mosta Zemun - Borča predstavlja veliku stvar.

Mihajlović je ocenio da najavljena izgradnja bloka u Termoelektrani "Kostolac" predstavlja jedan od krupnih koraka u stvaranju energetskog liderstva Srbije u regionu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina oslonac naše politike u svetu

Izvor: B92, 19.Dec.2014

Direktor Kancelarije za saradnju sa sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je da je Kina oslonac srpske politike u svetu...On je ocenio i da je Srbija dobitnik samita, koji je održan u Beogradu, jer se predstavila kao dobro mesto za ulaganje...Mihajlović je rekao da je poslednjih godina ta saradnja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.