Kapetan napustio nasukan brod pre putnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2012, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kapetan napustio nasukan brod pre putnika

RIM -

Kapetan nasukanog kruzera Kosta Konokordija napustio je brod mnogo pre nego što je evakuisan poslednji putnik, rekao je danas tužilac zadužen za istragu ove nesreće.

Kapetan broda Frančesko Sketino uhapšen je juče pod optužbom da je počinio višestruko ubistvo i napustio brod.

Upitan tokom razgovora za televiziju SkyTG24 da li je kapetan napustio brod mnogo pre nego što su svi putnici sa njega evakuisani, tužilac Frančesko Veruzio rekao je: "Nažalost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << moram to da potvrdim".

Nesreća se desila u petak uveče, kada je Kosta Konkordija sa 4.229 utnika naleteo na greben blizu ostrva Điljo. U nesreći je potvrđeno da je poginulo troje ljudi, četrdeset ih je povređeno a broj onih koji se vode kao nestali kreće se između 40 i 60, zavisno od izvora.

Tužilac je takođe rekao da "putanja kojom se brod kretao nije bila dobra" i dodao da je kapetan broda bio u kabini za upravljanje i prema tome odgovoran za operacije.

Tužilaštvo ispituje i moguću odgovornost drugih ljudi uključujući i zamenika kapetana Kira Ambrosija, koji je takođe priveden.

Na pitanje da li je moguće da je posada bila loše pripremljena, tužilac je rekao da se više radi o sistemu komande koja "nije funkcionisala kako je trebalo".

Prema navodima nekih italijanskih medija kapetan broda nađen je na obali oko 23.40 u petak, dok su poslednji putnici evakuisani sa broda oko 6.00 u u subotu ujutro.

Komandant vatrogasaca Enio Akilino rekao je juče agenciji Frans pres da je poslednja osoba spašena sa broda oko 6.00 ujutro, i imala je slomljenu nogu.

Spasioci su nastavili juče ceo dan i noćas da tragaju za nestalim, i jutros je nađen jedan mladi bračni par Južnokorejanca, a čuli su se zvuci iz jednog dela broda gde se veruje da ima još nekog preživelog.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kapetan napustio nasukani brod pre putnika

Izvor: Glas javnosti, 15.Jan.2012

RIM, - Kapetan nasukanog kruzera Kosta Konokordija napustio je brod mnogo pre nego što je evakuisan poslednji putnik, rekao je  tužilac zadužen za istragu ove nesreće. Kapetan broda Frančesko Sketino uhapšen je juče pod optužbom da je počinio višestruko ubistvo i napustio brod. Upitan tokom...

Nastavak na Glas javnosti...

KAPETAN NAPUSTIO NASUKANI BROD PRE PUTNIKA

Izvor: Kurir, 15.Jan.2012

RIM, - Kapetan nasukanog kruzera Kosta Konokordija napustio je brod mnogo pre nego što je evakuisan poslednji putnik, rekao je tužilac zadužen za istragu ove nesreće...RIM, - Kapetan nasukanog kruzera Kosta Konokordija napustio je brod mnogo pre nego što je evakuisan poslednji putnik, rekao je ...

Nastavak na Kurir...

Italijanski kruzer nije bio na ispravnom kursu

Izvor: Večernje novosti, 15.Jan.2012

Kapetan plovećeg hotela "Kosta Konkordia", koji se nasukao u petak uveče, napustio je brod mnogo pre nego što je poslednji putnik evakuisan, rekao je danas tužilac zadužen za istragu

Nastavak na Večernje novosti...

Kapetan napustio brod pre putnika

Izvor: RTS, 15.Jan.2012

Tužilašvo tvrdi da je kapetan kruzera "Kosta Konkordija" Frančesko Sketini napustio brod mnogo pre nego što je evakuisan poslednji putnik. Sketini se tereti za višestruko ubistvo i određen mu je pritvor. Spasen mladi par iz Južne Koreje, koji je bio na svadbenom putovanju, kao i povređeni član...

Nastavak na RTS...

Kapetan kaže da je zadnji napustio brod

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jan.2012

RIM - Kapetan turističkog broda "Kosta Konkordija", koji se nasukao kod zapadnih obala Italije, Frančesko Sketino, rekao je da je napustio plovilo tek kada je i posljednji putnik evakuisan.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.