Kamioni donirani niškom MUP u garaži jer su - neregistrovani

Izvor: N1 televizija, 12.Maj.2017, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamioni donirani niškom MUP u garaži jer su - neregistrovani

Osamnaest specijalnih vatrogasnih kamiona koje je Srpsko-ruski humanitarni centar donirao niškoj policiji, već mesecima se ne koriste jer im je istekla registracija a nije produžena.

Na proslavi pet godina rada Srpsko-ruskog centra, na kojoj je, između ostalih zvaničnika, prisustvovao i ministar Aleksandar Vulin, na poligonu je prikazana i vežba spasavanja i gašenja požara u kojoj su korišćeni ruski vatrogasni kamioni.

Međutim, u slučaju prave vanredne situacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ovi kamioni ne bi mogli dalje dalje od poligona, jer im je još pre nekoliko meseci istekla registracija, pišu Južne vesti.

Direktor Srpsko-ruskog centra Bojan Glamočlija navodi kako on nema nikakvu odgovornost u vezi sa ovim, jer je Centar te kamione predao Ministarstvu na korišćenje.

"Ta vozila se koriste se u Ministarstvu unutrašnjih poslova, pri Sektoru za vanredne situacije. Tako da su oni trenutno korisnici, a zašto ih ne registruju, ja stvarno ne znam", kazao je Glamočija.

Zašto su kamioni neregistrovani već mesecima, da li će i kada biti, novinarima Južnih vesti iz MUP-a nije odgovoreno ni posle nekoliko dana upornih novinarskih pokušaja.

Južne vesti navode da i nekoliko kamiona koje godinama koristi Vatrogasno-spasilačka jedinica Niš nisu registrovani.

Niški vatrogasci tvrde da im je komandir rekao da ih koriste na sopstvenu odgovornost, ali su oni to odbili, zbog čega su ova vozila van upotrebe.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Južne vesti: Poklonjeni ruski vatrogasni kamioni u garaži jer nisu registrovani

Izvor: Beta, 12.Maj.2017

Vatrogasni kamioni koje je Srpsko-ruski humanitarni centar poklonio niškoj policiji, već mesecima se ne koriste jer im registracija nije produžena, preneo je danas portal Južne vesti (www.juznevesti.com).Na proslavi pet godina rada Srpsko-ruskog centra, kojoj je prisustvovao i ministar za rad, zapošljavanja,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.