Kamion se survao u provaliju, poginula trojica radnika

Izvor: Blic, 13.Okt.2013, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamion se survao u provaliju, poginula trojica radnika

Rudari rudnika "Grot" kod Vranja Nenad Vasilejvić iz Gnjilana, Dragan Marjanović i Čeda Stojković obojica iz Radovnice kod Trgovišta poginuli su , a desetak ih je povređeno u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 6.30 sati u Krivoj Feji, 43 kilometra istočno od Vranja na lokalnom putu Kriva Feja - Bosilegrad.

- Prema našim izvorima, do nesreće je došlo kada je s puta u provaliju sletelo teretno vozilo u kome su bili rudari i radnici rudnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << “Grot” kod Vranja - kaže Dragan Stamenković, portparol Policijske uprave u Vranju.

Upravnica rudnika Marija Denković, koja je policiji javila vest o nesreći, kazala je da se ona dogodila na tri do četiri kilometra od Krive Feje prema Bosilegradu, u blizini tamošnjeg Planinarskog doma.

Do 10 sati u vranjski zdravstveni centar prebačena su devetorica lakše i teže povređenih, potvrđeno nam je u Službi za prijem i zbrinjavanje urgentnih slučajeva. Prema njihovim informacijama, među primljenima je i onih sa teškim povredama.

Tužilaštvo: Još nepoznato kako je došlo do nesreće

Zamenik javnog tužioca u Vranju Branislava Mihajlović izjavila je Tanjugu da u ovom trenutku još ne raspolaže tačnim podacima kako je došlo do nesreće i sletanja kamiona u provaliju. Ona je rekla da još ne zna ni čak koliko je bilo rudara u kamionu.

- Za sada znamo da je između devet i 12 rudara koji su se vraćali s posla bilo u kamionu koji je sleteo u provaliju u ataru sela Lukova dolina na području opštine Bosilegrad. Tri lica su smrtno stradala, a ima i više lakše i teže povređenih - rekla je Mihajlović.

Ona je objasnila da će se tek nakon detaljne istrage i veštaćenja znati uzrok te tragedije.

Povređeni rudari prebačeni u Vranje

- Rudari povređeni u jutrošnjoj saobraćajnoj nesreći kod Vranja koji su zbrinuti u Opštoj bolnici u tom gradu su u stabilnom stanju i nisu životno ugroženi - izjavio je danas doktor urgentne medicine Ljubiša Stojiljković.

Doktor Stojiljković je Tanjugu rekao da se u toj bolnici nalazi šest rudara, dok su trojica sa težim povredama primljena u niški Klinički centar.

- Najveći broj rudara zbrinut je na odeljenju hirurgije, dok je jedan sa prelomom butne kosti zbrinut na odeljenju ortopedije - rekao je Stojiljković.

On je rekao da su povređeni radnici do Vranja prevezeni vozilima Hitne pomoći i prvatnim kolima, dok je dvojicu radnika sa najtežim povredama prvezao sanitet rudnika.

- Skoro svi radnici imaju povrede glave, kao i prelome rebara, skočnog zgloba, potkolenice, ruke - naveo je Stojiljković.

Dežurni lekari hirurgije i ortopedije rekli su da će neki od pacijenata morati da budu operisani tokom noći.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tragedija: Kamion pao u provaliju

Izvor: Vesti-online.com, 13.Okt.2013

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Vranja, koja se dogodila na lokalnom putu Pirot-Kriva Feja-Bosilegrad, tri osobe su poginule, javlja dopisnik RTS-a...foto: Arhiva..Nesreća se dogodila kada se kamion koji je prevozio radnike rudnika Grot survao u provaliju, rečeno je RTS-u u policiji u Vranju... ..U...

Nastavak na Vesti-online.com...

Tri rudara poginula u nesreći kod Vranja

Izvor: JavneVesti.com, 13.Okt.2013

Tri rudara rudnika Grot poginula su danas kada se kamion, koji ih je prevozio na posao, sleteo u provaliju kod Vranja.. . ..U kamionu je u trenutku nesreće bilo 20 radnika, prenose beogradski mediji...Nesreća se dogodila na lokalnom putu Pirot - Kriva feja - Bosilegrad...Spasilačke ekipe su na terenu,...

Nastavak na JavneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.