Jukom: Srbija da promeni odluku u vezi dodele Nobela za mir

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2010, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jukom: Srbija da promeni odluku u vezi dodele Nobela za mir

BEOGRAD -

Komitet pravnika za ljudska prava "Jukom" (YUCOM) zatražio je danas od države Srbije da promeni svoju odluku o bojkotu ovogodišnje dodele Nobelove nagrade za mir i da pošalje predstavnike na ceremoniju u Oslo.

"Jukom" je u otvorenom pismu srpskim vlastima takođe zatražio "da se javnosti objasni koju vrstu politike vodimo".

"Nastojanjem da bojkotuje ovogodišnju dodelu, Srbija još jednom potvrđuje da je daleko od iskrene borbe za poštovanje ljudskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prava i svih onih vrednosti koje su svojstvene modernom evropskom, demokratskom drštvu", navodi se u pismu.

Prema oceni "Jukoma", Srbija "nakon strahota devedesetih treba da pokaže da je prva koja će da stane uz one čija su prava ugrožena i koji rizikuju svoje živote zarad mira u svetu".

U pismu se takođe ocenjuje da je "Srbiji potrebna istinska politika poštovanja ljudskih prava, a ne politika kojoj je važniji most od ljudskog života".

"Ujedno zahtevamo da Srbija od Kine traži da iz kućnog pritvora pusti članove porodice dobitnika Nobelove nagrade i krene putem poštovanja ljudskih prava", naveo je "Jukom" u pismu.

"Jukom" je najavio tribinu na ovu temu koja će održati 10. decembra u 18 sati u beogradskom Centru za kulturnu dekontaminaciju.
Pogledaj vesti o: Vodimo Vas

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Jukom": Promeniti odluku o bojkotu

Izvor: B92, 08.Dec.2010

Beograd -- Komitet pravnika za ljudska prava ,"Jukom", zatražio je od države Srbije da promeni svoju odluku o bojkotu ovogodišnje dodele Nobelove nagrade za mir... "Jukom" je u otvorenom pismu od vlasti zatražio da pošalje svog predstavnika u Oslo, na ceremoniju dodele nagrade kineskom dosidentu..."Jukom"...

Nastavak na B92...

Štampa: Bojkot ostaje, ili...

Izvor: B92, 09.Dec.2010, 03:10

Beograd -- "Blic" piše da neće biti promenjena odluka da se ne prisustvuje dodeli Nobelove nagrade Liu Sijabou; "Danas" navodi da se ipak razmatra mogućnost promene stava... List "Blic" piše da se neće menjati odluka o bojkotu, uprkos oštrim protestima iz Evropskog parlamenta, Evropske komisije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.