Jožefu Kasi ukinut pritvor

Izvor: Press, 12.Feb.2013, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jožefu Kasi ukinut pritvor

Kasa je uhapšen 20. novembra prošle godine i u pritvoru je proveo gotovo tri meseca, a osumnjičen je za zloupotrebu službenog položaja.

Osim Kase, tada su privedeni i njegov tadašnji zamenik Zoran Malešević, Predrag Mališanović, vlasnik preduzeca "Azohem", "Mala Bosna" i "Azotara Subotica", kao i sudski veštak Miomir Paović.

Oni se terete da su pribavili korist Mališanoviću veću od 13 miliona evra i to od 2007. do 2010. kada je Kasa bio direktor suboticke >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << filijale "Agrobanke". Malešević je u to vreme bio Kasin zamenik.

Kasa i Malešević su u dogovoru sa ranije uhapšenim bivšim predsednikom IO "Agrobanke" Dušanom Antonićem i njegovim saradnicima, mimo zakona odobrili tri kredita i pet bankarskih garancija, pod povoljnijim uslovima i bez adekvatnih sredstava obezbedenja povezanim privrednim društvima "Azohem", "Mala Bosna" i "Azotara Subotica" koja su u vlasništvu Mališanovića.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jožefu Kasi ukinut pritvor

Izvor: Večernje novosti, 12.Feb.2013

JOŽEF Kasa, nekadašnji direktor subotičke filijale Agrobanke i bivši potpredsednik Vlade Srbije, pušten je u utorak iz pritvora. Odluku da se u daljem postupku brani sa slobode donelo je veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu. Pored Kase, pritvor je ukinut i Peđi Mališanoviću i Zoranu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.