Jovanović: Vlast nesposobna za reforme

Izvor: RTS, 29.Sep.2010, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Vlast nesposobna za reforme

Čedomir Jovanović kritikovao "nesposobnost vlasti da menja državu". Jovanović kao probleme vidi nezaposlenost mladih ljudi, loš zakon o penzijama, zanemanjivanje mera za izlazak iz krize i netransparentan odnos prema kosovskom problemu.

Uoči sutrašnjeg skupštinskog zasedanja, na kojem bi poslanici trebalo da raspravljaju o izboru članova skupštinskih odbora, lider LDP-a Čedomir Jovanović rekao je da je mnogo važnije da se na dnevni red stavi pitanje energetike i antikriznih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mera.

Jovanović smatra da se teret krize prenosi sa loše organizovane države na srednju klasu i da je neophodno da se o tome govori u skupštini.

"Angela Merkel je u toku krize sazvala deset sednica, a Mirko Cvetković nije nijednu", istakao je Jovanović gostujući u Dnevniku RTS-a.

Lider LDP-a rekao je da je najveći broj mladih ljudi nezaposlen, ali da država ne može sve da ih zaposli već treba da menja sistem, koji je, prema njegovim rečima, doveo mlade ljude u takav položaj.

Govoreći o problemu energetike, Jovanović je rekao da Srbija plaća energente skuplje nego bilo ko u regionu, a da je pritom prodala energetsku infrastrukturu.

Jovanović je kritikovao i reformu penzija, jer smatra da Zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju samo izbegava "raščišćavanje haosa". Jovanović je upitao kako je moguće da četvrtinu ukupnog broja penzionera čine oni koji su otišli u invalidsku penziju.

Lider LDP-a je, govoreći o članstvu Srbije u NATO paktu, rekao da je NATO kolektivni sistem bezbednosti koji ima svoj uticaj u ekonomiji.

Jovanović je naveo da razume da građani osećaju animozitet prema tom savezu imajući u vidu bombardovanje iz 1999. godine, ali je i dodao da baš zbog toga Srbija treba da razume jačinu NATO saveza.

Predsednik LDP-a je istakao da su sve zemlje regiona u tom savezu i da ne želi politiku gde je Srbija izolovana. Jovanović je dodao da država vodi politiku prećutnog pristanka ulaska u ovaj savez.

Jovanović je istakao i da se pitanje Kosova i Metohije mora izvesti pred građane, odnosno u parlament, a ne da se o njemu govori između nekoliko savetnika.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Razgovarati o energetici i antikriznim merama

Izvor: S media, 29.Sep.2010

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ponovio je danas da bi republički parlament trebalo hitno da raspravlja o paketu antikriznih mera i prevazilaženju ekonomskih problema gradjana...Stoga je, kako je Jovanović napomenuo, od pitanja ko će biti član skupštinskog odbora, a...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.