Razgovarati o energetici i antikriznim merama

Izvor: S media, 29.Sep.2010, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovarati o energetici i antikriznim merama

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ponovio je danas da bi republički parlament trebalo hitno da raspravlja o paketu antikriznih mera i prevazilaženju ekonomskih problema gradjana.

Stoga je, kako je Jovanović napomenuo, od pitanja ko će biti član skupštinskog odbora, a što je tema sutrašnje prve vanredne sednice parlamenta posle letnje pauze, mnogo važnije pitanje energetike i čitav paket antikriznih mera o kojima LDP želi da razgovara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Jovanović je, gostujući na Radio televiziji Srbije, rekao da je Srbija jedina u Evropi koja za dve i po godine ekonomske krize nije razgovarala u parlamentu o rešavanju problema koji potresaju društvo, a LDP, prema njegovim rečima, žali što nema spremnosti za tu vrstu dijaloga.

Jovanović je ukazao i na problem energetike, odnosno zahtevima za poskupljenje struje i gasa, što je, kako je istakao, neopravdano, zbog čega se moraju izmeniti "anomalije koje su nas dovele u poziciju da plaćamo skuplji gas i benzin nego bilo ko oko nas".

On je istakao da LDP već dve godine traži reformu penzija i da joj se "ne dopada ideja države da reformiše postojeći haos", jer je potrebno raščićavanje odnosa da se utvrdi ko je zaslužio, a ko nije tu penziju i da je loš predloženi zakon o penziono-invalidskom osiguranju.

Upitan za mišljenje o budućim pregovorima Beograda i Prištine, Jovanović je odgovorio da je potrebno "politiku iz kabineta", u kojima je ona u prethodnih pet godina formulisana na pogrešan način, izvesti pred gradjane i razgovarati o tome u republičkom parlamentu.

Pregovore bi trebalo da vode ljudi "oslobodjeni balasta koji je presudno uticao na neuspeh naše politike u nastojanju da objasnimo svetu zašto nam je Kosovo važno", rekao je Jovanović i dodao da "tu ne može biti mesta za one koji postavljaju crvene linije na svakom koraku".

Jovanović je ocenio strašnim isključivanje signala mobilne i fiksne telefonije na Kosovu i Metohiji, dodajući da je i to "jedan od pokazatelja promašaja".

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.