Jovanović: Milion mladih otišlo iz zemlje

Izvor: RTS, 15.Apr.2016, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Milion mladih otišlo iz zemlje

Milion mladih je devedesetih otišlo iz zemlje, a i sada odlaze, upozorio je predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović tokom posete Jagodini.
Za četiri godine tri puta smo izlazili na izbore i te četiri godine će nam biti jako skupe ako sad ne stavimo prst na čelo, ako ne kažemo da smo dužni da mislimo na svoju decu, na roditelje, prijatelje, na firmu u kojoj radimo, na grad u kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << živimo, ukazao je Jovanović, navodi se u saopštenju LDP-a.

"Kakve su nam škole? Kakve su nam bolnice? Kakvi su nam sudovi? Kakvo nam je sve ono što mora da bude pristojno ako želimo da živimo pristojnim životom? Ponižavajuće", ocenio je Jovanović.
Vrlo dobro znamo da nećemo imati onoliko novca koliko želimo, ali mora da bude poštovanja, elementarne solidarnosti, razumevanja i tolerancije, poručio je Jovanović.
Jovanović je ocenio da je potrebno da se probude nada i optimizam i da svako ko 24. aprila glasa mora da bude zadovoljan.
Lista Savez za bolju Srbiju 24. aprila nudi nadu i optimizam, naglasio je Jovanović.
Jovanović je razgovarajući sa penzionerima u opštini Stari grad u Beogradu izjavio da je aktuelna vlast četiri godine uz "veliku podršku i istorijsku šansu" vodila zemlju na takav način da ljudi ne mogu da žive od svojih plata, da penzioneri biraju da li će kupiti lek ili hranu sebi, deci i unucima koji žive od penzije.
On je kazao da ne mora da bude onako kako je danas, ali da će biti teže ukoliko se Srbija ne promeni.
"Vi ste ovu zemlju stvarali da biste u njoj živeli sa svojom decom i svojim unucima, a ne da biste u ruševinama sveta, koji je za sobom ostavila luda politika, preživljavali od penzije, hranili njome svoju decu i unuke ili što je još gore, tražili ih negde po svetu", rekao je lider liberala i dodao da će se boriti da se to promeni.

Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović upozorava na sve veći odlazak mladih

Izvor: B92, 15.Apr.2016

Jagodina -- Lider LDP Čedomir Jovanović posetio je Jagodinu i tom prilikom posebno istakao problem odlaska mladih, visoko obrazovanih, iz zemlje..."Milion mladih je devedesetih otišlo iz zemlje i sad opet odlaze. Ko se u Srbiji bavi problemom naše dece koja jedino mogu odavde da odu? Kako ćemo na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.