Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Sep.2014, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak: Rodbina nestalih vojnika upala u parlament

U irački parlament upala je rodbina nestalih iračkih vojnika koje su oteli militanti Islamske država na sjeveru Iraka u junu.

Dopisnik našeg radija kaže da su ljutiti demonstranti probili osiguranja i došli do kafeterije gdje su se okupili poslanici uoči sjednice parlamenta.

Specijalne snage su opkolile parlament i zaprijetile da će upotrijebiti silu ukoliko demonstranti ne napuste zgradu.

Na dnevnom redu današnje sjednice je, izmedju ostalog, formiranje nove vlade i budjet zemlje.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Amnesti: ISIS sprovodi etničko čišćenje

Izvor: VOA, 02.Sep.2014

Gnevni rođaci iračkih vojnika koje su u junu oteli ekstremisti Islamske države upali su u zgradu iračkog parlamenta i odbili da je napuste, dok je policija pokušavala da ih udalji.  Predsednik parlamenta izjavio je da će sutra organizovati vanrednu sednicu na kojoj će se razmatrati to pitanje...U...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.