Imaš perut? Probaj ove narodne lekove

Izvor: Mondo, 17.Sep.2014, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imaš perut? Probaj ove "narodne lekove"

Perut ume zaista da bude dosadna. Uzročnika je mnogo, kao i načina da se rešite te "noćne more", ali ako ono što ste do sada probali nije dalo efekta, probajte sledeće recepte, jednostavni su, a mogu da pomognu.

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Maslinovo ulje

Budući da je perut najčešće posledica suve kože temena, upotreba maslinovog ulja je više nego dobrodošla u borbi protiv peruti. Utrljajte toplo (ne vruće!) ulje u kosu pre pranja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Ostavite ga tako 15 do 20 minuta pre pranja šamponom. Takođe, možete i da utrljajte toplo maslinovo ulje na teme kružnim pokretima pre spavanja. Ostavite ga na temenu preko noći i ujutro isperite blagim šamponom. Podmetnite pod glavu staru jastučnicu radi upijanja ulja ili omotajte glavu pamučnim peškirom.

Jogurt i biber

Pomešajte dve kašičice mlevenog bibera sa šoljim jogurta i time istrljajte teme. Isperite nakon sat vremena i operite kosu šamponom, savetuje "Alternativa za vas".

Limunov sok i kokosovo ulje

Pomešajte limunov sok i kokosovo ulje u srazmeri jedan prema pet. Lagano razmažite smesu na teme i ostavite je tako između 20 i 30 minuta. Isperite koristeći blagi šampon.

Sirće

Od svih vrsta, protvi peruti je najbolje jabukovo ili balzamiko sirće. Utrljajte u teme, nakvasite sirćetom celu kosu, ali pazite da vam ne uđe u oči. Isperite nakon 30 minut i ne brinite zbog mirisa, on nestati kad se kosa osuši.

Beli luk

Smatra se najboljim prirodnim sredstvom za suzbijanje peruti. Usitnite beli luk i dodajte malo vode da biste napravili gustu i glatku mešavinu. Utrljajte je na teme i ostavite oko pola sata. Isperite kosu blagim šamponom.

Soda bikarbona

Dodajte jednu kašiku sode bikarbone u šampon te operite kosu s tom smesom.

Imajte na umu da navedena sredstava deluju samo ako se koriste više puta. Budite strpljivi i uporni.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.