I pored kontroverzi, Trampov rejting raste

Izvor: B92, 10.Avg.2015, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I pored kontroverzi, Trampov rejting raste

Milijarder Donald Tramp povodom kritika za mizoginiju rekao je da će biti najbolji zastupnik žena ako bude izabran za predsednika SAD.

Poslednja kritika Trampovih izjava počela je u četvrtak na prvoj republikanskoj debati kandidata za predsedničku nominaciju kada je moderatorka Megin Keli navela mnoge njegove izjave o ženama.

Nezadovoljan zbog, kako smatra, nepravičnog tretmana, Tramp je u petak rekao da je "krv izlazila iz njenih očiju, krv izlazila iz nje na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve strane".

Ta izjava Trampa, koji ubedljivo vodi u anketama u odbosu na ostale republikance, koštala ga je učešća u značajnom skupu konzervativaca (Red State Gathering), gde su drugi pedsednički kandidati imali priliku da nastupe.

Milijarder i dalje odbija sa se izvini, rekavši juče da bi samo "izopačena" osoba protumačlila njegov komentar kao bilo šta osim bezazlene primedbe, posebno ne da je insinuirao da je reč o njenom mesečnom ciklusu.

"Izvinjavam se kada pogrešim, ali nisam pogrešio. Nisam rekao ništa pogrešno", rekao je juče Tramp, koji je govorio na četiri televizijske mreže zaobišavši Foks njuz (Fox News), kuću za koju radi Megin Keli.

Izjava o Megin Keli poslednja je u nizu provokativnih komentara Donalda Tramp, koji je, otkada je ušao u kampanju, meksičke imigrante nazvao kriminalcima i silovateljima, za uticajnog republikanskog senatora Džona Mekejna rekao da nije ratni heroj zato što je bio u vijetnamskom logoru, dok je rivalu za republikansku nominaciju Lindziju Gremu poručio da je "idiot".

"Imam dvocifreno vođstvo, tako da možda ne bi trebalo da se promenim", rekao je juče Tramp.

Dok među konzervativnim biračima milijarder i televizijska zvezda i dalje ima znatnu podršku, na njega su se obrušili ostali kandidati.

Bivša direktorka Hjulit Pakarda Karli Fiorina, jedina žena među pretendentima za nominaciju republikanaca, istakla se u napadima na Trampa dok pokušava da se progura među prvih 10 od ukupno 17 kandidata.

"Mislim da su sve vrste žena zaista zastrašene ovime", rekla je Fiorina.

Sin i brat bivših predsednika Džeb Buš, koji je favorit republikanskog vođstva i bogatih donatora, rekao je na skupu Red stejt da će Trampov bombastičan govor ugroziti šanse republikanca kod žena koje su već naklonjenije Demokratskoj partiji na predsedničlkim izborima.

"Da li to želimo? Da li želimo da uvredimo 53 odsto naših glasača?", zapitao je Buš.

Republikanski kandidati su nervozni i zato što vreme koje imaju u medijima moraju da odvoje i na Trampove komentare umesto da biračima govore o svojim ciljevima i programima.

"Moramo se usredsrediti na poruku. Inače će cela kampanja biti 'Šta misliš o tome što je rekao Donald Tramp'", rekao je Marko Rubio dodajući da "on (Tramp) svaki dan nešto kaže".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tramp brani svoje stavove o ženama: Biću vaš najbolji zastupnik!

Izvor: Blic, 10.Avg.2015

Milijarder Donald Tramp pod kritikama za mizoginiju zbog provokativnih komentara o TV voditeljki u republikanskoj predsedničkoj debati, rekao je da će, ako bude izabran za predsednika SAD, biti najbolji zastupnik žena...Poslednja kontroverza s Trampom počela je četvrtak na prvoj republikanskoj TV debati...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.