HRW: Projektilima iz aviona pogođen izbeglički kamp

Izvor: B92, 20.Jan.2017, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRW: Projektilima iz aviona pogođen izbeglički kamp

Satelitski snimci pokazuju da su avioni nigerijske izbacili više projektila na izbeglički kamp kod grada Ran, iako su šatori mogli da se vide iz vazduha.

To je saopštila međunarodna organizacija Hjuman rajts voč.

Avioni nigerijske vojske u akciji protiv ekstremista Boko Harama, u utorak su bombardovali izbeglički kamp i pri tom ubili više od sto izbeglica i humanitarnih radnika, a nigerijska vojska saopštila je da je u pitanju greška i da su meta napada bili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ekstremisti Boko harama.

Organizacija za zaštitu ljudskih prava ponovo je pozvala na sprovođenje temeljne istrage slučajnog bombardovanja izbegličkog kampa u kojem je poginulo 100 izbeglica i humanitarnih radnika.

U bombardovanju izbegličkog kampa u severoistočnoj oblasti Ran, u blizini granice s Kamerunom povređeno je više izbeglica i humanitarnih radnika, među kojima i osoblje organizacija Lekari bez granica i Crvenog krsta.

Nigerijske vazdušne snage saopštile su da su pokrenule istragu, navodi agencija AP. Veruje se da je vojska u Nigeriji prvi put priznala ovakvu grešku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.