HRVATSKA VLADA: Gej parovi mogu da budu roditelji!

Izvor: Kurir, 08.Okt.2013, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRVATSKA VLADA: Gej parovi mogu da budu roditelji!

Istopolni parovi moći će da dobiju roditeljsku brigu nad biološkom ili usvojenom decom svojih partnera sa kojima žive

ZAGREB - Istospolni parovi u Hrvatskoj u većini situacija biće izjednačeni sa bračnim i vanbračnim zajednicama, ali neće moći da usvajaju decu. Međutim, moći će da dobiju roditeljsku brigu nad biološkom ili usvojenom decom svojih partnera sa kojima žive, a partnerke koje su se lečile od neplodnosti moći će da se podvrgnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << veštačkoj oplodnji.

Ovo su novine iz poslednjeg Predloga zakona o životnom partnerstvu. Zakon bi ovih dana trebalo da krene u javnu raspravu. Poklopilo se da će se u proceduri istovremeno naći i Porodični zakon i Zakon o životnom partnerstvu.

Iako su dobrim delom odredbe tih zakona jednake, statusna pitanja heteroseksualnih i istospolnih parova rešavaju se u dva odvojena zakona.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

HRVATSKA PRELOMILA: Gej parovi mogu biti roditelji!

Izvor: Telegraf.rs, 08.Okt.2013

Hrvatska vlada je odlučila da u većini slučajeva izjednači gej parove sa bračnim i vanbračnim zajednicama koji će moći da dobiju roditeljsku brigu nad biološkom ili usvojenom decom

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.