HRVATSKA PRELOMILA: Gej parovi mogu biti roditelji!

Hrvatska vlada odlučila je da u većini slučajeva izjednači gej parove sa bračnim i vanbračnim zajednicama koje će moći da dobiju roditeljsku brigu nad biološkom ili usvojenom decom

  • 40

Gej parovi u Hrvatskoj u većini slučajeva biće izjednačeni sa bračnim i vanbračnim zajednicama, ali im neće  biti dozvoljeno da usvajaju decu.

Oni će moći da dobiju roditeljsku brigu nad biološkom ili usvojenom decom svojih partnera sa kojima žive, a partnerke koje su se lečile od neplodnosti moći će da se podvrgnu veštačkoj oplodnji.

Ovo su novine poslednjeg Predloga zakona o životnom partnerstvu. Zakon bi ovih dana trebalo da krene u javnu raspravu. Poklopilo se da će se u proceduri istovremeno naći i Porodični zakon i Zakon o životnom partnerstvu.

Iako su dobrim delom odredbe tih zakona jednake, statusna pitanja heteroseksualnih i istopolnih parova rešavaju se u dva odvojena zakona.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji list)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aaaaaa

    8. oktobar 2013 | 22:42

    Nije mi jasno kako mogu biti roditelji kad to fizicki nije moguce???? Zasto se za*ebavaju sa prirodom tako? Nije normalno da dete raste sa dva oca i gleda ih kako se ljube pred njim. NIJE NORMALNO ma sta ko pricao. Bas me briga za ljudska prava, manjine i slicno. Neka oni rade sta hoce izmedju sebe, ma neka i paradiraju, ali decu neka ostave na miru! Ako si gay pomiri se sa tim da ces biti bez potomstva jer je fizicki nemoguce i neprirodno i nenormalno i odvratno!!!!!!

  • Mici

    8. oktobar 2013 | 21:48

    Sramota

  • nina122

    8. oktobar 2013 | 22:02

    Bolesno, zaista... Jos jedna cijena ulaska u EU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA