Gradonačelnik otvorio Novosadsko proleće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2013, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik otvorio Novosadsko proleće

NOVI SAD -

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević otvorio je tradicionalnu manifestaciju Novosadsko proleće koju Pokret gorana Novog Sada, uz podršku mnogobrojnih prijatelja, organizuje već 23 godine na prvom spratu SPC Vojvodina.

"Novosadsko proleće je pravi vesnik proleća, a činjenica da ta manifestacija traje već 23 godine, jasno govori o tome koliko su je Novosađani prihvatili. Kako saznajem od organizatora, kojima upućujem čestitke na dobro obavljenom poslu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ove godine traži se kvadrat više za sve izlagače iz cele Srbije, koji su želeli da uzmu učešća na ovom događaju. Važno je što Novosadsko proleće pruža mogućnost da kupimo nešto za sebe, da naučimo više o hortikulturi i ekologiji, a ima i aspekt namenjen stručnjacima iz tih oblasti", poručio je Vučević na otvaranju.

Kako je dalje rekao, najlepše od svega je što ova manifestacija omogućava učešće onima koji su najveća vrednost društva. Naravno mislim na decu, koja će nas naslediti i sigurno biti mnogo bolja nego što smo mi danas.

Tradicionalna ekološka manifestacija "Novosadsko proleće", koja će biti otvorena danas u Sportskom i poslovnom centru "Vojvodina", okupiće ove sedmice više od 200 izlagača i doneti posetiocima mnogobrojne obrazovne, kulturne i zabavne sadržaje.

Na 23. "Novosadskom proleću", u popularnom "Spensu" biće do 23. marta organizovane izložbe cveća, sadnica, opreme za hortikulturu, meda i zdravstveno bezbedne hrane, suvenira i rukotvorina, a posebna pažnja učesnika biće posvećena vodi, jer su Ujedinjene nacije 2013. proglasile godinom tog resursa.

Tim povodom je na ovoj manifestaciji, u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada, najavljen okrugli sto o važnosti zalivnih sistema za grad, a javno-komunalno preduzeće Gradsko zelenilo prirediće "Biljnu kliniku", u okviru koje će stručnjaci za hortikulturu davati savete o nezi biljaka.

U amfiteatru Spensa biće predstavljena Strategija razvoja zelenih prostora "Novi Sad - zeleni grad" a tokom tokom tog petodnevnog skupa i najmlađe očekuju mnogobrojni zanimljivi programi i priredbe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Na Spensu juče otvoreno Novosadsko proleće

Izvor: Danas, 19.Mar.2013

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević otvorio je juče tradicionalnu manifestaciju Novosadsko proleće, koju Pokret gorana Novog Sada, uz podršku mnogobrojnih prijatelja, organizuje već 23 godine na prvom spratu Sportsko-poslovnog centra Vojvodina. Ova manifestacija ima veliki turističko-privredni...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.