Google objavio ime Android 6.0 verzije!

Izvor: Mondo, 17.Avg.2015, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google objavio ime Android 6.0 verzije!

Nakon nekoliko meseci nagađanja, danas je zvanično objavljeno ime nove verzije najpopularnijeg operativnog sistema na svetu – Marshmallow!

Kompanija je otkrila da se iza M slova krije Marshmallow. Alex Ruiz iz Google-a je postavio fotografiju statue koja se nalazi ispred Android zgrade zajedno sa ostalim dobro poznatim Android statuama. Android 6.0 će biti dostupan >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ove jeseni.

Google je i prethodnih godina odugovlačio sa objavljivanjem zvaničnih imena novih Android verzija. Slobodno možemo reći da su odabrali najlogičnije ime. Ljubitelji M&M bombonica se verovatno neće složiti.

Android 6.0 SDK je takođe dostupan kao i (finalna) treća Preview verzija za Nexus uređaje. “Preview verzija je skoro gotova, tako da nije predviđena za svakodnevnu upotrebu,” piše na zvaničnom blogu. “Kada Android 6.0 Marshmallow bude dostupan ove jeseni, moraće ručno da se instalira kako bi uređaj mogao da dobija OTA nadogradnje.” Naravno, ovo važi samo za Nexus uređaje.

Noviteti koji dolaze sa najnovijom verzijom su već poznati. Google ove godina planira dva nova Nexus uređaja koji će dolaziti sa Android 6.0 Marshmallow verzijom – Huawei će proizvoditi jedan, LG drugi, prenosi The Verge.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvanično ! Android M je Mančmelou

Izvor: Baguje.com, 17.Avg.2015

Sledeća verzija Android operativnog sistema za mobilne telefone će biti Android Mančmelou (Marshmallow) verzija 6.. . Jedan od zaposlenih iz Google-a je upravo objavio fotografiju statue koja se nalazi ispred sedišta kompanije u kojoj Andriod robot drži mančmelou. Samim tim je i zvanično potvrđeno...

Nastavak na Baguje.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.