Izvor: nezavisne.com, 23.Mar.2016, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gabi Novak: Koncert za Asrena u Beogradu biće veče puno emocija

Tanjug, BEOGRAD - Koncert za Arsena - Gabi, Matija i prijatelji biće održan u beogradskom Centru "Sava" 9. aprila kao omaž jednom od najvećih šansonjera i " vječitom mladiću" Arsenu Dediću.

"Vrlo sam uzbuđena što će jedan ovako lijep događajj biti posvećen našem Aresenu, znam da ga je Beograd volio," rekla je danas pjevačica Gabi Novak na konferenciji za novinare.

Supruga Arsena Dedića vjeruje da će sa prijateljima koji su se rado odazvali napraviti >> Pročitaj celu vest na sajtu << bar djelić svega što je Dedić stvorio u životu i da će to veče biti sjećanje puno emocija.

Pijanista i kompozitor Matija Dedić, sin Gabi i Arsena, smatra da je sa majkom napravio dobar odabir gostiju koji će pjevati pjesme njegovog oca, od Bisere Veletanlić, preko Zafira i Vasila Hadžimanova, do Zorana Predina i mnogih drugih.

"Zlatan Stipišić Džiboni je pristao da bude sa nama," najavio je Dedić i otkrio da će popularni hrvatski muzičar pjevati "Loše vino", pjesmu za koju je Arsen Dedić pisao stihove.

Koncert bi trebalo da traje oko dva sata, a publika će čuti velike hitove slavnog kantautora, kao što su "Sve što znaš o meni", "Kuća za ptice", "Pusti me da spavam", Ne plači".

"Posebno bih istakao da opus filmske muzike koju je pisao Arsen, a koju ću uz svoj sastav izvesti sa ''Kameratom Serbikom'', pod dirigentskom palicom Josipa Cvitanovića," rekao je Dedić, prenosi Tanjug.

Novakova i Dedić su se osvrnuli i na nedavnu smrt glumca Dragana Nikolića, ali ne znaju da li će Milena Dravić, supruga pokojnog glumca, doći na koncert.

"Milenu nikad nismo pozivali na koncert, ona je uvijek svojevoljno dolazila, tako i na koncert "Tri dive" u Beogradu, na kojem su nastupale Gabi Novak, Tereza Kesovija i Meri Cetinić, i tom prilikom smo od nje dobili cvijeće," prisetila se ona.

Arsen Dedić (1938-2015) jedan je od najvećih i najoriginalnijih muzičkih stvaralaca na ovim prostorima.

Komponovao je, pisao tekstove, kako za sebe, tako i za druge.Tanjug

Nastavak na nezavisne.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koncert za Arsena: Gabi, Matija i prijatelji…

Izvor: DANuBeogradu.rs, 23.Mar.2016

Koncert za Arsena: Gabi, Matija i prijatelji biće održan 9. aprila od 20.00, u Velikoj dvorani Sava centra. Događaj je posvećen sećanju na velikog muzičara i kantautora, Arsena Dedića, koji je preminuo prošlog avgusta. Pravi šansonjer sa izuzetnim pesničkim i muzičkim darom ostavio je neizbrisiv...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

GABI NOVAK I MATIJA DEDIĆ: Pozvaćemo Milenu Dravić na koncert u čast našeg Arsena

Izvor: Kurir, 24.Mar.2016, 08:40

Ona je uvek dolazila na naše nastupe. Na mom poslednjem donela mi je cveće, u koje gledam svakog dana otkako je i ona ostala sama, otkriva pevačica...Gabi Novak i Matija Dedić održaće 9. aprila u Sava centru koncert kao jedinstveni omaž jednom od najvećih muzičkih stvaralaca sa ovih prostora...

Nastavak na Kurir...