Francuske prodavnice će prodavati ružan keks

Izvor: Radio 021, 13.Okt.2015, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuske prodavnice će prodavati "ružan" keks

U 146 prodavnica francuskog trgovinskog lanca "Intermarše" u Pariskoj regiji prodavaće se, osim "ružnog" voća i povrća, i "ružni" biskviti, keks nestandardnih oblika ili izlomljen tokom transporta.

Prodaja će biti u okviru akcije borbe protiv rasipanja hrane. Naime, svake godine na hiljade proizvoda se ne proda zbog grešaka tokom proizvodnje, pa čak i prehrambeni artikli nepravilnog oblika kao što su keks i sir.

Keks koji će se naći na policama pod nazivom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << "ružni keks" od 3. do 8. novembra u prodavnicama "Intermašea" biće 30 odsto jeftiniji od standardnih pakovanja. Reč je o keksu koji ima istu hranljivu vrednost kao i klasični keks, a proizveden je u fabrici Agromusketer u Kimeperu.

Ovaj trgovinski lanac se prošle godine uključio u akciju borbe protiv rasipanja hrane i zajedno sa asocijacijom "Gel kase" prodavao voće i povrće nepravilnog oblika po sniženim cenima.

Ovogodišnja akcija "ružnog voća i povrća" trajaće u marketima "Intermašea" od 15. do 17. oktobra.

Još jedan broj francuskih supermaketa uključen je u incijativu sprečavanja bacanja hrana. Oni su osim "ružnog" voća i povrća prodavali i "ružne" sireve ili žitne pahuljice po redukovanoj ceni.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.