Finska: Eksplozija granate, 1 mrtav

Izvor: B92, 13.Sep.2013, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finska: Eksplozija granate, 1 mrtav

Helsinki -- Jedna od nekoliko artiljerijskih granata zaostalih iz Drugog svetskog rata eksplodirala je večeras na severu Finske i ubila jednu osobu.

Granate su čuvane u jednoj garaži, a prilikom eksplozije još jedna osoba je povređena.

Evakuisano je na stotine stanovnika iz pedesetak kuća iz predgrađa Karihara Kemi na severu zemlje posle eksplozije, pošto se čekalo na dolazak vojnih stručnjaka da uklone preostalu staru municije.

"Nema indicija da je to (eksplozija) bila namerna", rekao je oficir Lauri Maninen iz službe spasavanja Laponije, prenela je agencija Rojters.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eksplodirala granata iz Drugog svetskog rata

Izvor: Akter, 13.Sep.2013

Jedna od nekoliko artiljerijskih granata zaostalih iz Drugog svetskog rata koje su bile čuvane u jednoj garaži na severu Finske eksplodirala je večeras i ubila jednu osobu a još jedna je povređena, saopštila je policija

Nastavak na Akter...

Finska, eksplozija granate iz Drugog svetskog rata

Izvor: RTS, 14.Sep.2013, 00:23

Jedna osoba nastradala u ekspoziji jedne od nekoliko zaostalih granata iz Drugog svetskog rata na severu Finske. Evakuisano na stotine stanovnika iz pedesetak kuća iz predgrađa Karihara Kemi. ..Jedna od nekoliko artiljerijskih granata zaostalih iz Drugog svetskog rata koje su bile čuvane u jednoj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.