Finska, eksplozija granate iz Drugog svetskog rata

Jedna osoba nastradala u ekspoziji jedne od nekoliko zaostalih granata iz Drugog svetskog rata na severu Finske. Evakuisano na stotine stanovnika iz pedesetak kuća iz predgrađa Karihara Kemi.

Jedna od nekoliko artiljerijskih granata zaostalih iz Drugog svetskog rata koje su bile čuvane u jednoj garaži na severu Finske eksplodirala je i ubila jednu osobu a još jedna je povređena, saopštila je policija.

Evakuisano je na stotine stanovnika iz pedesetak kuća iz predgrađa Karihara Kemi na severu zemlje posle eksplozije, pošto se čekalo na dolazak vojnih stručnjaka da uklone preostalu staru municije.

"Nema indicija da je eksplozija bila namerna", rekao je oficir Lauri Maninen iz službe spasavanja Laponije, prenela je agencija Rojters.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 06. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије