FACEBOOK PRETI Svi koji koriste Youtube morace da plate

Izvor: medio.rs, 03.Jul.2015, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FACEBOOK PRETI Svi koji koriste Youtube morace da plate

Facebook će početi da naplaćuje svojim korisnicima koji na tu društvenu mrežu uploaduju video-snimke.

To je sve zbog pokretanja nove funcije Suggested Videos, koja se sastoji od niza klipova sa reklamama, a nalaziće se unutar NewsFeed. Od tih reklama će Facebook zarađivati, ali će uzimati samo 45 odsto, jer bi ostatak trebalo da ide autorima videa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << />
Pored njih, i Youtube daje autorima svojih 55 odsto, ali u tom slučaju će pojedini korisnici dobijati novac od reklama koje se vrte na početku njihovih videa.

Nova funkcija je trenutno u fazi testiranja, što bi trebalo da traje nekoliko meseci.

Njihovi korisnici svaki dan prikupe oko četiri milijarde pregleda, a ovaj Facebookov novitet bi mogao da bude pretnja Youtube.

– Facebook agresivno ulazi na područje videa – rekla je analitičarka Eleni Marouli kompanije IHS.

Izvor: vecernji.hr

Nastavak na medio.rs...






Povezane vesti

Fejsbuk počinje sa naplatom video spotova

Izvor: Svet, 04.Jul.2015, 10:54

Fejsbuk će početi da naplaćuje svojim korisnicima koji na tu društvenu mrežu uploaduju video-snimke.. To je sve zbog pokretanja nove funcije Suggested Videos, koja se sastoji od niza klipova sa reklamama, a nalaziće se unutar NewsFeed. Od tih reklama će Facebook zarađivati, ali će uzimati samo...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.