Erdogan: Genocid u Palestini

Izvor: Blic, 24.Jul.2014, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Genocid u Palestini

Premijer Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je, u intervjuu za CNN, da Izrael napadom na pojas Gaze krši međunarodno pravo i da je reč o "terorističkoj državi".

Američki političari govore da podržavaju dvodržavno rešenje za Izrael i Palestinu, ali se na tome ništa ne radi. Turska ne može mirno da posmatra ubijanja u Gazi, gde se dešava genocid nad Palestincima, rekao je turski premijer, prenosi Klix.

Prema rečima Erdogana, Izrael danas vrši genocid nad >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Palestincima kao što su u Drugom svetskom ratu nacisti izvršili holokaust nad njima.

Ono što je Hitler uradio Jevrejima, danas Izrael radi Palestincima. Izrael mora da poštuje primirje postignuto 2012. godine, ali je očigledno da ga ne želi. Izrael je

prava teroristička država i moja najveća briga sada je Palestina, kazao je Erdogan.

Jevrejska organizacija traži od Erdogana da vrati nagradu

Jedna organizacija američkih Jevreja zatražila je danas od turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana da vrati nagradu koju je od te grupe dobio za doprinos miru na Bliskom istoku, optuživši sada turskog lidera za "opasnu retoriku" i "podstrekivanje nasilja nad jevrejskim narodom".

U otvorenom pismu Erdoganu, Džek Rozen, predsednik Američkog jevrejskog kongresa ocenio je da bi se moglo reći da je premijer Turske postao "najopasniji antiizraelski (nastrojen) lider u svetu", preneo je AP.

Rozen je podsetio da je Erdogan dobio 2004. nagradu "Profil hrabrosti" Američkog jevrejskog kongresa, jer se tada zalagao za mirno rešenje bliskoistočnog konflikta, kao i zbog nastojanja da zaštiti Jevreje u Turskoj.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.